Roga iestudē Eižena Jonesko «Plikpauraino dziedoni»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē režisore Indra Roga iestudē Eižena Jonesko «Plikpauraino dziedoni». Pirmizrāde 8.martā.

Burvīga vakcinācijas pote pret visu ierasto, ko redzam, pret pakļaušanos, pret vienaldzību, pret dogmām, pret atsvešināšanos, kas valodai atdod tās sākotnējo būtību – spēju nosaukt vārdā uztverto. Un atklāt no jauna «satriecošas patiesības: piemēram, ka nedēļā ir septiņas dienas», un «grīda ir lejā, bet griesti augšā»? Faktu konstatācijas ir dvēseles vīruss, tā saglabā vien izdzīvoto.

Lomās: Uldis Siliņš, Sanita Pušpure, Kristaps Ķeselis, Liene Sebre, Evija Skulte, Jurģis Spulenieks.

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Eižens Jonesko ir rumāņu izcelsmes franču dramaturgs, kurš kļuvis par Franču akadēmijas goda locekli, pateicoties savām absurda lugām, ar kurām viņš pavēris jaunas teātra valodas izteiksmes iespējas. «Plikpaurainā dziedone» tika iestudēta Parīzē Latīņu kvartālā mazā privātā teātrītī Théâtre de la Huchette, 1957. gadā, un ir tā repertuārā vēl šobaltdien. Runā, ka izrādi 60 gadu laikā noskatījušies pusotrs miljons skatītāju. Latvijas profesionālajā teātrī tas ir lugas pirmiestudējums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu