Lēbs arī nākamajā sezonā startēs pasaules čempionātā rallijkrosā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Titulētais Francijas autosportists Sebastjans Lēbs arī nākamajā sezonā startēs pasaules čempionātā rallijkrosā, turpinot pārstāvēt Zviedrijā bāzēto komandu «Peugeot-Hansen».

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Lēbs turpinās startēt vienā komandā ar zviedru Timiju Hansenu, bet trešais komandas pilots būs jaunais talants Kevins Hansens, kurš pērn kļuva par Eiropas čempionu rallijkrosā. Timijs un Kevins Hanseni ir komandas īpašnieka Keneta Hansena dēli, turklāt ģimene ar rallijkrosu nodarbojas jau trešajā paaudzē, jo Keneta tēvs Svends Hansens tiek uzskatīts par «džokera» apļa ieviesēju šajā sporta veidā.

Lēbs jau pērn aizvadīja pilnu sezonu pasaules čempionātā rallijkrosā «SuperCar» klasē, piedevām viņš uzvarēja Biķernieku trasē notikušajā pirmajā Latvijas «Grand Prix» izcīņā, svinot savu vienīgo uzvaru sezonā. Savukārt uz goda pjedestāla francūzis tika četros no 12 etapiem.

Sezonas noslēgumā Lēbs ar 209 punktiem ieņēma piekto vietu, kamēr pa uzvarētāju kļuva zviedrs Matīass Ēkstrems, kurš nopelnīja 272 punktus.

Pērn «Peugeot-Hansen» komandu vērtējumā palika otrā, zaudējot tikai EKS RX vienībai, kurā bez Ēkstrema startēja arī soms Tomass Heikinens.

Savu pirmo un pagaidām vienīgo uzvaru pasaules rallijkrosa čempionātā Sebastjans Lēbs 2016.gadā izcīnīja Latvijas posmā Biķernieku trasē
Savu pirmo un pagaidām vienīgo uzvaru pasaules rallijkrosa čempionātā Sebastjans Lēbs 2016.gadā izcīnīja Latvijas posmā Biķernieku trasē Foto: www.fiaworldrallycross.com

«Ticu, ka savā pirmajā pilnajā sezonā pasaules čempionātā rallijkrosā es uzzināju ļoti daudz un guvu teicamu pieredzi, taču gaidāmajā sezonā mani mērķi būs lielāki. Ceru, ka šīs sezonas mūsu komandas mašīna «Peugeot WRX Supercar» dos iespējumu mums pacīnīties par uzvaru. Konkurence būs ļoti liela, nebūs viegli sasniegt savus mērķus, taču es esmu noskaņojies saviem panākumiem pievienot vēl vienu,» Lēba teikto citē pasaules rallijkrosa organizatori.

«Inženieri ziemas starplaikā ir paveikuši teicamu darbu un «Peugeot 208 WRX Supercar» mašīna ir krietni uzlabota, tāpēc ticu, ka būsim konkurētspējīgi,» optimistisks ir arī Timijs Hansens.

Tikmēr «Peugeot» sporta direktors Bruno Famins norādījis, ka komandas mērķis ir atgūt 2015.gadā izcīnīto čempionu titulu komandām, kā arī uzvarēt individuālajā vērtējumā.

Pasaules rallijkrosa čempionātā gaidāmajā sezonā būs 12 posmi, no kuriem desmitais septembra vidū atkal notiks Rīgā, Biķernieku trasē. Savukārt sezonas pirmais etaps aprīļa pirmajās dienās notiks Barselonā.

Pēc neoficiālas informācijas šonedēļ savus nākotnes plānus paziņos arī abi Latvijas piloti. Jau pagaidām ir zināms, ka pasaules čempionātā turpinās braukt Jānis Baumanis, kuram tā būs otrā sezona «SuperCar» klasē. Tiesa, pagaidām vēl nav oficiāli paziņots, kuru komandu Baumanis pārstāvēs, taču zināms, ka viņš vairs nestartēs «Austria» komandā. Savukārt par 2015.gada pasaules rallijkrosa čempionāta trešās vietas ieguvēja Reiņa Nitiša nākotnes plāniem pašlaik publiski zināms nav nekas.

Aizvadīto sezonu Nitišs iesāka «All-Inkl.com» komandā, taču neveiksmīgu rezultātu dēļ to atstāja un gadu noslēdza «Olsbergs MSE» vienībā, kur bija braucis jau iepriekš. Zīmīgi, ka nākamajā sezonā, visticamāk, neviena no šīm divām komandām nebrauks, bet būs vairākas jaunas komandas un, visticamāk, vienu no tām pārstāvēs arī Baumanis, kurš pēc neoficiālas informācijas turpinās sadarbību ar austriešu auto konstruktoru Manfredu Štolu.

Pērn Baumanis kopvērtējumā ieņēma desmito vietu, bet Nitišs palika 16.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu