LNKC direktore: Satraukti vērojam notikumus ap Mežparka Lielās estrādes būvniecību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) ar patiesu uztraukumu vēro notikumus ap Mežaparka Lielās estrādes pārbūves pirmās kārtas iepirkumu, pavēstīja LNKC direktore Signe Pujāte.

Pēc viņas paustā, patlaban netiek pieļautas spekulācijas par rezerves variantu, ja estrāde netiktu pabeigta laicīgi. «Esam pārliecināti, ka visas iesaistītās puses atbildīgi apzinās situāciju, un pārbūves pirmā kārta sāksies paredzētajā laikā,» piebilda Pujāte.

Viņa norādīja, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Noslēguma koncertam jānotiek to ilggadējā, simboliskā norises vietā - Mežaparka Lielajā estrādē.

LNKC aicina būvniekus apzināties Lielās estrādes pārbūves projekta nozīmību un neizmantot to savstarpējās konkurences cīņās.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Īpašuma departaments, lai mazinātu risku iepirkuma procedūrai pārāk ievilkties, pagarinājis pieteikšanos Mežaparka Lielās estrādes pārbūves iepirkuma konkursam.

Mežaparka estrādes būvniecības 1.kārta izmaksās 23 miljonus eiro, projekta pirmā rekonstrukcijas posma būvprojekta prezentācijā stāstīja projekta autori Austris Mailītis un Juris Poga. No tiem 43% finansējuma paredzēti skatītāju laukam, 22% skatītāju lauka aprīkojumam, 25% piebraucamajiem ceļiem un 10% ārējiem inženiertīkliem.

Plānots, ka projekta būvniecība sāksies vasarā, un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) projekta prezentācijā solīja, ka Mežaparka estrāde tiks nodota ekspluatācijā 2018.gada 18.jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu