Hitlera ceļojumu telefons tiek piedāvāts ASV izsolē

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HO / ALEXANDER HISTORICAL AUCTIONS

Ādolfa Hitlera personīgais ceļojumu telefons, kas tika paņemts no viņa Berlīnes bunkura dažas dienas pēc Vācijas galvaspilsētas krišanas 1945.gadā, tiek piedāvāts izsolē ASV.

Izsoli, kura beigsies svētdien, rīko izsoļu nams «Alexander Historical Auctions», kas ir bāzēts Mērilendas štata Česapīksitijas pilsētā. Telefona sākumcena izsolē ir 100 000 ASV dolāru.

Izsoļu nams informēja, ka šo telefonu kādam britu karavīram iedevuši padomju armijas virsnieki, kad viņš apmeklējis fīrera bunkuru neilgi pēc tam, kad padomju armija ieņēma Berlīni. Šī karavīra dēls tagad piedāvā telefonu izsolē.

Telefonu ir ražojusi firma «Siemens» Berlīnē, un uz tā ir iegravēts Hitlera vārds. Šis bakelīta tālrunis sākotnēji bija melnā krāsā, bet tagad ir nokrāsots sarkans.

Izsoles priekšmeta aprakstā teikts, ka 1945.gada 5.maijā šo telefonu savā īpašumā ieguvis britu brigādes komandieris Ralfs Reiners Hitlera privātajā bunkurā un pēc tam aizvedis to uz Angliju.

Hitlers lietojis šo telefonu savā bunkurā «Vilka midzenis» («Wolfsschanze») Austrumu frontē, kā arī ceļojumos un braucienos ar vilcienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu