Venecuēla patur spēkā cietumsodu opozīcijas līderim

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas Augstākā tiesa ceturtdien paturēja spēkā 14 gadu cietumsodu opozīcijas līderim Leopoldo Lopesam dienu pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps aicināja viņu atbrīvot.

Centriskās politiskās partijas «Tautas griba» dibinātājs Lopess ir atzīts par vainīgu musināšanā uz nemieriem pret valdību vērstos protestos, kuru laikā 2014.gadā gāja bojā 43 cilvēki.

«Apelācija tika pasludināta par nepieņemamu. Tā ir realitāte un absolūtas netaisnības akts,» ziņu aģentūrai AFP paziņoja aizstāvības advokāts Huans Karloss Gutjerress. Viņš piebilda, ka Venecuēlā šī lieta ir slēgta un tagad spriedumu var pārsūdzēt tikai starptautiskās institūcijās.

Apelācija tika iesniegta jūlijā, bet lēmums par to pieņemts dienu pēc tam, kad Tramps Baltajā namā tikās ar Lopesa sievu Lilianu Tintori un pēc šīs tikšanās aicināja Lopesu atbrīvot.

«Venecuēlai vajadzētu nekavējoties izlaist no cietuma Leopoldo Lopesu – politieslodzīto un @liliantintori vīru,» Tramps paziņoja tvītā.

Tvītam bija pievienota fotogrāfija, kurā Tramps un ASV viceprezidents Maiks Penss redzami blakus Lopesa sievai Baltajā namā. Fotogrāfijā redzams arī senators no Floridas štata Marko Rubio.

Venecuēlas valdība nosauca Trampa tikšanos ar Tintori par «iejaukšanos un agresiju», kurā Venecuēlas ārlietu ministre Delsija Rodrigesa vainoja Venecuēlas opozīcijas «lobijus» «Maiami mafijā».

«Lai gan [Venecuēlas prezidents Nikolass] Maduro ierosināja sākt jaunu cieņpilnu attiecību laikmetu, Donalds Tramps solidarizējas ar vardarbīgu akciju līderi,» sacīja ministre.

Gutjerress paziņoja, ka Augstākās tiesas lēmums «ne tikai notiesā nevainīgu cilvēku, kas ir nopietni pats par sevi, bet iznīcina to mazumiņu, kas atlicis no likuma varas Venecuēlā». «Tas ir nevis juridisks, bet politisks akts,» viņš sacīja.

«Mēs jau esam izsmēluši visas iespējas, ko pieļauj Venecuēlas likumi. Mēs tagad vērsīsimies ANO. Mēs iesniegsim dokumentu tuvāko nedēļu laikā,» teica Gutjerress.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu