Putins aicina «atjaunot dialogu» starp Krievijas un ASV izlūkdienestiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien aicināja atjaunot Krievijas un ASV izlūkdienestu saites cīņā pret terorismu.

«Dialoga atjaunošana ar Savienoto Valstu un citu NATO valstu specdienestiem ir mūsu kopīgajās interesēs,» viņš televīzijā pārraidītā runā uzsvēra Krievijas Federālajam drošības dienestam (FDD).

«Tā nav mūsu vaina, ka tas pārtrūka un neattīstās. Ir pilnīgi acīmredzami, ka pretterorisma sfērā ir jāsadarbojas visām atbildīgajām valstīm,» uzsvēra Putins.

«Pat vienkārša informācijas apmaiņa par teroristu kanāliem un avotiem, par cilvēkiem, kas iesaistīti vai turēti aizdomās par terorismu, nopietni palielina mūsu kopīgo centienu efektivitāti,» paziņoja Putins.

Savā runā Putins tomēr kritizēja NATO par ekspansiju pie Krievijas robežām, uzsverot, ka alianse «nepārtraukti provocē» Krieviju.

«Viņi vienmēr cenšas mūs provocēt, nepārtraukti provocējot un cenšoties ievilkt mūs konfrontācijā,» žēlojās Krievijas prezidents.

«Netiek pārtraukti centieni iejaukties mūsu iekšējās lietās ar nolūku destabilizēt sociālo un politisko situāciju Krievijā,» uzsvēra Putins.

Viņš atklāja, ka pērn Krievijas varasiestādes «bloķēja» 53 ārvalstu izlūkdienestu darbinieku un 286 aģentu darbību.

Viņa komentāri izskan brīdi, kad Maskava cer, ka jaunais ASV prezidents Donalds Tramps pildīs solījumu uzlabot attiecības ar Krieviju un centīsies panākt sadarbību cīņā pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama decembrī ieviesa sankcijas pret FDD un Krievijas armijas izlūkdienestu (GRU), kas tiek apsūdzēti par kiberuzbrukumu rīkošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu