Mercedes F-1 komandai izvēlēts jauns tehniskais direktors

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Kādreizējais «Ferrari» tehniskais vadītājs Džeimss Alisons no 1.marta kļūs par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta spēcīgākās komandas «Mercedes» tehnisko direktoru.

Alisons aizstās Padiju Lavu, kurš par amata atstāšanu paziņoja iepriekš šogad un, visticamāk, turpmāk strādās «Williams» rindās. Alisons pārraudzīs inženierus, kas «Mercedes» komandai pēdējos trijos gados garantējuši čempionu titulus gan individuālajā, gan konstruktoru ieskaitē.

«Ferrari» komanda sadarbību ar Alisonu pārtrauca pagājušās sezonas vidū. Toreiz viņam pirms pāris mēnešiem bija nomirusi sieva un tika uzskatīts, ka speciālists vēlas pavadīt vairāk laika ar bērniem. Turpinājumā Alisons tika saistīts ar atgriešanos «Renault» vienībā, kur viņš strādāja pirms pavadīja trīs gadus «Ferrari».

«Esmu ļoti iepriecināts par atgriešanos sportā,» paziņojumā paudis Alisons. «Man ir sniegta priviliģēta iespēja un uzticēšanās strādāt komandā, kas pēdējās trijās sezonās rādījusi tik labus rezultātus.»

Alisona pievienošanās no 1.marta nozīmē, ka viņš ar komandu sāks strādāt pirmssezonas testu vidū. Viņš pievienosies pārāk vēlu, lai ietekmētu šī gada formulas attīstību, tomēr varēs tai palīdzēt attīstīt 2018.gada modeli.

Jaunā F-1 sezona sāksies 26.martā Austrālijā. Pērn par pasaules čempionu pirmoreiz karjerā kļuva vācu pilots Niko Rosbergs, kurš neilgi pēc tam pavēstīja par karjeras beigām, līdz ar to šogad angļa Lūisa Hamiltona komandas biedrs «Mercedes» rindās būs soms Valteri Botass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu