Pērn Rīgā palielinājies pie administratīvās atbildības saukto tūristu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušā gadā Rīgā pie administratīvās atbildības saukti 552 ārvalstu pilsoņi, kas ir par 18 tūristiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Rīgas pašvaldības policijas (RPP) informācija.

Kopumā pašvaldības policija pērn saskārās ar 3973 ārvalstu pilsoņiem no 74 valstīm, kas ir par 1102 ārvalstniekiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Kopumā pašvaldības policija Rīgā sniegusi palīdzību 825 ārvalstu tūristiem, kas ir par 92 ārvalstniekiem vairāk nekā 2015.gadā.

Par satiksmes noteikumu pārkāpumiem noformēti 4001 administratīvo pārkāpumu protokoli ārvalstīs reģistrētām automašīnām, kas ir par 992 administratīviem pārkāpumiem vairāk salīdzinot ar 2015.gadu.

Citi tūrisma kontroles rādītāji liecina, ka pērn konstatēti 16 tūristu gidu pakalpojumu sniegšanas noteikumu pārkāpumi. Tāpat pagājušā gadā veiktas 69 pārbaudes pakalpojumu sniegšanā tūristiem - izklaides, tirdzniecības vietās, kā arī taksometru pakalpojumu sniegšanā.

RPP priekšnieks Juris Lūkass šodien gada pārskata sanāksmē teica, ka iepriekšminētie rādītāji liecina par tūristu skaita pieaugumu galvaspilsētā, turklāt pie policijas vēršas pēc dažādas palīdzības, ne tikai nopietnu incidentu gadījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu