Seši «Patriots» spēlētāji negrasās viesoties pieņemšanā pie Trampa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Seši šā gada Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienības Jaunanglijas «Patriots» amerikāņu futbola spēlētāji negrasās doties pieņemšanā pie ASV prezidenta Donalda Trampa, vēsta CNN.

Tradicionālo prezidenta pieņemšanu, kuras termiņš vēl nav noteikts, grasās ignorēt Devins Makortijs, Marteluss Benets, Kriss Longs, Legerets Blants, Alens Brenčs un Donta Haitauers.

Trīs no viņiem - Benets, Makortijs un Blants - neslēpj, ka nedosies uz pieņemšanu politisku motīvu dēļ, jo neatbalsta Trampa lēmumus un polemiku.

Tikmēr «Patriots» komandas līderis un saspēles vadītājs Toms Breidijs, kurš jau vairākus gadus ir Trampa draugs, norādījis, ka pieņemšana ir pasākums, ko ikvienam vajadzētu izbaudīt.

Tiesa, NFL zvaigzne Breidijs pats 2015.gada aprīlī, kad «Patriots» arī bija kļuvuši par NFL čempioniem, neapmeklēja pieņemšanu pie Baraka Obamas. Tagad viņš gan apgalvo, ka pieņemšanas datums paziņots vien desmit dienu pirms vizītes, bet viņam tobrīd jau bijis cits, ilgi plānots ģimenes pasākums, kuru sportists nav vēlējies atcelt.

Pirms nepilnām divām nedēļām Hjūstonā notikušajā NFL finālmačā jeb «Super Bowl» izcīņā «Patriots» ar 34:28 pagarinājumā apspēlēja Atlantas «Falcons», tomēr īpaši iespaidīgu šo sniegumu padarīja fakts, ka «Patriots» atspēlējās no 25 punktu deficīta, lielisku sniegumu demonstrējot tieši Breidijam, kurš ir pieckārtējs NFL čempions.

Tramps nav slēpis, ka viņš ir amerikāņu futbola līdzjutējs, kā arī kaislīgs golfa spēlētājs, tāpēc viņam šajos sporta veidos ir daudz draugu, piemēram, arī latviešu izcelsmes ASV golfere Natālija Gulbis.

Savulaik miljardierim Trampam piederēja amerikāņu futbola komanda Ņūdžersijas «Generals», kas spēlēja kādu laiku neveiksmīgi ar NFL konkurējošajā ASV Futbola līgā.

Zīmīgi, ka Tramps ir atteicis kompānijai ESPN sniegt savas prognozes pirms Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) basketbola izslēgšanas spēlēm jeb «marta trakuma», ko iepriekš allaž ar prieku darīja Obama, kurš savukārt ir liels basketbola cienītājs.

Līdz šim kā ASV profesionālo līgu uzvarētāji pieņemšanās pie ASV prezidenta bijuši arī divi Latvijas sportisti. Pēc triumfa Nacionālās hokeja līgas (NHL) 1996.gada Stenlija kausa izcīņā Baltajā namā pie toreizējā tā saimnieka Bila Klintona viesojās Kolorādo «Avalanche» un Sandis Ozoliņš, bet 2015.gada augustā Balto namu kā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione apmeklēja Anete Jēkabsone-Žogota, tā brīža prezidentam Obamam uzņemot Fīniksas «Mercury» basketbolistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu