Spānijā sieviete 64 gadu vecumā laidusi pasaulē dvīņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijā kāda sieviete 64 gadu vecumā laidusi pasaulē dvīņus - puisīti un meitenīti, ziņo BBC.

Dzemdības, kas notikušas Spānijas ziemeļu pilsētā Burgosā, noritējušas kopumā veiksmīgi. Bērni pasaulē nāca ar ķeizargrieziena palīdzību.

Grūtniecība iestājusies pēc tam, kad sieviete Amerikas Savienotajās Valstīs izgājusi hormonu un auglības veicināšanas terapiju.

Tikmēr Spānijas mediji vēsta, ka šī pati sieviete 2012. gadā laida pasaulē meitenīti, kuru viņai vēlāk atņēma sociālie dienesti. Sociālie darbinieki bija noraizējušies, ka bērns tiek audzināts izolētā vidē un sliktas higiēnas apstākļos.

Pagaidām nav skaidrs, vai līdzīgs liktenis gaida arī nupat pasaulē nākušos dvīnīšus.

Slimnīcas pārstāvji apstiprināja, ka sievietes un bērnu veselības stāvoklis ir labs. Puisītis piedzimstot svēra 2,4 kilogramus, bet meitenīte - 2,2 kilogramus.

Vēlīnas grūtniecības pēdējos gados kļūst arvien izplatītākas. Laikraksts «El Pais» vēsta, ka Spānijā pēdējos gados pasaulē nākuši vēl divi bērniņi, kuru mātes pārkāpušas 60 gadu slieksni. Bet 2016. gada aprīlī pasauli pārsteidza ziņa, ka pēc hormonu terapijas veselīgu puisīti pasaulē laidusi kāda 70 gadus veca sieviete Indijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu