Pulks KNAB prasa vērtēt, vai Ušakovs sociālajos tīklos gozējas par pašvaldības naudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes «Vienotības» deputātu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Olafs Pulks vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar lūgumu pārbaudīt, vai Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un partija «Saskaņa» izmanto pašvaldības kapitālsabiedrību un Rīgas domes līdzekļus, lai popularizētu Ušakova privāto «Facebook» profilu.

Pulks pauž bažas, ka pašvaldības līdzekļu tērēšana privāta konta reklamēšanai ir administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijai. Viņš pārliecināts, ka valdības, citu politisko partiju un Rīgas mēra kandidātu nomelnošana sociālajos tīklos par Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem nav pieļaujama.

Deputāts skaidroja, ka Rīgas dome 2016.gada pašvaldības budžetā paredzēja papildu izdevumus aptuveni 700 000 eiro apmērā, lai interneta portālos un sociālajos tīklos komunicētu ar rīdziniekiem, savukārt raidījums «De facto» ir izpētījis, ka šī nauda tiekot izmantota Rīgas domes un partijas «Saskaņa» priekšsēdētāja Ušakova privāto kontu popularizēšanai.

Pulks lūdz izvērtēt arī sociālā tīkla kontus «Nozagts Latvijā» un «Es mīlu Latvijā», kuru «aktivitātes precīzi iekļaujas Nila Ušakova un partijas «Saskaņa» priekšvēlēšanu kampaņā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu