«Iļģi» izziņo 35 gadu jubilejas lielkoncertu «Arēnā Rīga»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Postfolkloras grupa «Iļģi» savu 35. grupas pastāvēšanas gadadienu atzīmēs ar vērienīgu lielkoncertu vēl nepieredzētā formā. Iespaidīgais uzvedums skatītājus un klausītājus priecēs 14. maijā «Arēnā Rīga».

«Iļģi» gaidāmajā programmā sastrādāsies ar Latvijas labākajiem visu paaudžu deju kolektīviem – kopā vairāk nekā 1000 dejotājiem. Atskats uz radošo sadarbību ar horeogrāfiem notiks divās daļās. Pirmajā daļā izdejos divus desmitus deju horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā, savukārt otrajā būs skatāma daļa no deju lieluzveduma, «Iļģu» opusa ar Raiņa dzeju «Spēlēju, dancoju», ko horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā izdejos deju grupa «Dzirnas» un TDA «Vektors».

«Savā ilgajā radošajā mūžā ik pa pieciem gadiem, paši saviem spēkiem un ar draugu atbalstu, esam rīkojuši lielākus koncertus, taču šoreiz tas nebūs vienkārši koncerts. Mūsu mūzika tiks pilnībā izdejota. Un mēs spēlēsim dzīvajā, lai cik grūti un brīžam pat neiespējami liktos; nevis kā ierasts Deju svētkos, kad skan fonogrammas. Tādējādi gribam pateikties horeogrāfiem, kurus dažādos laikos ir uzrunājusi un iedvesmojusi mūsu mūzika. Ir ieguldīts liels darbs, apzinot visas dejas, kas veidotas ar «Iļģu» mūziku, – tas nemaz nav bijis viegls uzdevums; kopskaitā esam saskaitījuši vismaz 70 ar grupas dziesmām radītas horeogrāfijas. Līdz ar to varam apgalvot, ka Iļģi ir grupa, kuras mūzika visbiežāk iedvesmojusi jaundeju radīšanas procesu Latvijā. Esam aicinājuši Jāni Purviņu no lielā dziesmu daudzuma atlasīt labākās horeogrāfijas un koordinēt tautas deju ansambļus, kas tās izpildīs. Savukārt Agris Daņiļevičs atjaunos «Spēlēju, dancoju» iestudējumu, ko 2005. gadā veidoja Skolēnu Dziesmu un deju svētkiem,» par gaidāmo notikumu stāsta Ilga Reizniece.

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs, to cenas 20 līdz 30 eiro, un pirmās simts biļetes maksās 15 eiro. Pensionāriem, bērniem un invalīdiem ratiņkrēslos kopā ar pavadoņiem pieejamas atlaides. Pasākumu atbalsta LR Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu