Tomēr pagarina pieteikšanās termiņu Mežaparka Lielās estrādes pārbūves konkursam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Īpašuma departaments, lai mazinātu risku iepirkuma procedūrai pārāk ievilkties, pagarinājis pieteikšanos Mežaparka Lielās estrādes pārbūves iepirkuma konkursam, pastāstīja departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Lai gan Burovs vēl šīs nedēļas sākumā pauda, ka ir pārliecināts, ka konkursa nolikums ir pareizs un tajā neko nav vajadzīgs mainīt, vēlreiz pārskatot iepirkuma nolikumu kopā ar juristu, nolemts mainīt vienu nolikuma punktu, kas pieprasa likviditātes koeficientu vismaz +1 katram no apvienības dalībniekiem.

Tas nolemts, pārskatot Eiropas praksi un secinot, ka ir gadījumi, kad līdzīgos gadījumos sūdzības iesniedzējs ir uzvarējis. Negribot lieki riskēt, Īpašuma departaments nolēmis pieteikšanās termiņu pagarināt par 25 dienām, konkrēto punktu, kas paredz, ka likviditātes koeficientam jābūt vismaz +1 katram no apvienības dalībniekiem, atceļot.

Pārējie punkti, par kuriem tika iesniegtas sūdzības, paliks nemainīgi.

Pagarinot pieteikšanās termiņu, piedāvājumu atvēršanas termiņš ir 13.martā. Burovs pauda cerību, ka Iepirkumu uzraudzības birojs izskatīs sūdzību un pieņems departamentam pozitīvu lēmumu līdz 13.martam.

Īpašuma departamenta direktors uzsvēra, ka, atverot piedāvājumus 13.martā, būvniecības termiņus tas neietekmēs, jo mēneša laikā var pieņemt lēmumu par uzvarētāju un ap Lieldienām paspēt parakstīt līgumu. Savukārt, ja tiks saņemta vēl kāda sūdzība, tad būvniecības process varētu tikt aizkavēts.

«Gribu pateikt, ka aicinu piedalīties visus tos, kas uzskata, ka var klasificēties un izturēt visas noteiktās prasības. Galvenais, lai būvnieki neizmanto šo iepirkumu savām «spēlītēm» un atceras, ka tas ir valstiski nozīmīgs objekts, ar kuru mēs nevaram aizkavēties. 1.maijā ir jāsāk būvniecība,» norādīja Burovs.

Jau ziņots, ka pirmdien, komentējot SIA «Lemminkainen Latvija» un SIA «Balt Trest» iesniegtās sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) par Mežaparka Lielās estrādes pārbūves konkursu, Burovs apgalvoja, ka Īpašuma departaments konkursa nolikumu ir rūpīgi izstrādājis, ņemot vērā kvalitātes prasības, atbildību un realizācijas termiņu.

«Ņemot vērā, ka ne pirmo gadu nodarbojamies ar iepirkumu sludināšanu, mēs regulāri redzam šīs «spēlītes», kad uzņēmēji, kas nespēj laikā sagatavot iepirkuma dokumentāciju, vai nespēj atbilst izvirzītajām prasībām, sniedz sūdzības,» pauda Burovs, piebilstot, ka uzskata iepirkuma nolikumu par atbilstošu šāda objekta pārbūvei, un neuzskata, ka tas būtu jāmaina.

Burovs uzsvēra, ka Īpašuma departamentam svarīgākais ir, lai viss ieplānotais tiktu paveikts noteiktajos termiņos. Lai to izdarītu, pārbūves darbi ir jāsāk ne vēlāk kā 1.maijā. Tādā veidā celtniekiem tiks doti 13 mēneši būvdarbiem un vēl divas nedēļas, lai objektu nodotu ekspluatācijā.

Tāpat ziņots, ka «Balt Trest» iesniegumā IUB pauž, ka konkursa nolikums ir sagatavots neatbilstoši tiesību aktiem, nepamatoti ierobežojot pretendenta tiesības piedalīties iepirkumā un nenodrošinot godīgu konkurenci, jo «satur nesamērīgas prasības».

«Balt Trest» lūdz izvērtēt, vai pasūtītājs nolikumu sagatavojis atbilstoši publisko iepirkumu likuma noteikumiem un visparējiem tieību principiem, un gadījumā, ja nolikums ir neatbilstošs lūdz IUB uzdot Īpašuma departamentam veikt izmaiņas iepirkuma procedūras dokumentos vai arī uzdot izbeigt uzsākto iepirkuma procedūru.

Savukārt «Lemminkainen Latvija» vēl nav sniedzis skaidrojumu par savas sūdzības būtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu