Festivālā «Saxophonia» franču saksofona zvaigzne Aleksandrs Duazī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. februārī, Lielajā ģildē «Festivālā» uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets, saksofona solomākslinieki Katrīna Kivleniece un Arvīds Kazlausks, kā arī franču saksofona zvaigzne Aleksandrs Duazī (Alexandre Doisy), informē «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Koncertā varēs dzirdēt latviešu komponista Riharda Zaļupes jaundarba «Arctic Reverse» pirmatskaņojumu, turklāt saksofonmūzikai veltītā vakarā piedalīsies arī kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» ar Normundu Šnē pie diriģenta pults.

Duazī ir viens no retajiem, kurš 1998. gadā saņēma galveno balvu prestižajā Adolfa Saksa starptautiskajā saksofonistu konkursā Beļģijā. Kopā ar «Sinfonietta Rīga» mūziķiem Duazī izpildījumā koncertā skanēs šveiciešu komponista Franka Martēna Balāde altsaksofonam un orķestrim.

Bružēvica norādīja, ka koncerta ievadā Francijas muzikālās vēsmas varēs dzirdēt franču komponista Režisa Kampo noslēpumaini maģiskajā «Uvertīrā zvaigznes formā». Savukārt Ģederta Ramaņa leģendārais «Koncerts saksofonam un orķestrim» piedāvās dažādu laiku stilistisko pieeju saksofona mūzikai - sākot no klasikas un beidzot ar estrādi un džezu, demonstrējot saksofona virtuozās iespējas un melodiskumu.

Festivāls «Saxophonia» notiks līdz 25. februārim. Festivālā muzicēs pasaules džeza zvaigznes no Austrijas, Francijas, Kanādas, Norvēģijas un ASV, kā arī Rīgas saksofonu kvartets, Latvijas Radio bigbends, «Sinfonietta Rīga» un Latvijas Radio koris. Festivāla koncertos varēs dzirdēt spilgtas improvizācijas, cittautu melodijas džeza aranžijās, kā arī Justes Janulītes, Riharda Zaļupes un Ērika Ešenvalda jaundarbus.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu