Kučinskis: Valdības pirmais darbības gads ir starpposms tālākai kaujai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valdības pirmais darbības gads ir starpposms tālākai kaujai, uzrunājot ministrus par valdības rīcības plānā ietverto uzdevumu izpildi gada laikā, uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

«Valdības rīcības plānā esam aptvēruši tik daudzas frontes, ka pie laba rezultāta varēs novest vienīgi kopīgs un saskaņots darbs,» atzina premjers.

Kučinskis uzsvēra, ka valdība neatkāpsies no rīcības plānā ietverto uzdevumu izpildes, turklāt risināmie uzdevumi ir «viegli, smagi un ļoti smagi».

Premjers arī norādīja, ka sarunās ar ministriem tika identificēti papildus veicamie uzdevumi, kas būtu ietverami valdības rīcības plānā, piemēram, ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības saistīti jautājumi, nodokļu politikas pamatnostādņu izstrāde, sabiedrības novecošanās problēmas risinājums u.c.

Saeima Kučinska valdību apstiprināja 2016.gada 11.februārī, un uzreiz pēc valdības apstiprināšanas tā sāka darbu pie valdības rīcības plāna sagatavošanas. Lai vienotos par valdības rīcības plāna izstrādes pamatprincipiem un tajā iekļaujamajiem pasākumiem, Ministru prezidents organizēja sarunas ar visiem ministriem, kā arī Valsts kanceleju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, Sabiedrības integrācijas fondu un Pārresoru koordinācijas centru.

Pēc sarunām tika sagatavots valdības rīcības plāna projekts, kas veido valdības darba kārtību līdz 2018.gadam, nosakot 285 pasākumus, kas ir vērsti uz valdības deklarācijā doto uzdevumu īstenošanu, vienlaikus ievērojot atbildīgu vidēja termiņa budžeta ietvara plānošanu un īstenošanu.

Kučinska valdības rīcības plāna prioritātes ir tautsaimniecības stiprināšana, valsts drošība un nacionālā identitāte, demogrāfija un sociālais atbalsts, reformas izglītībā un zinātnē, reformas veselības aprūpē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu