«Eolikas» solists Dainis stāsta par kājas amputāciju un ģimenes sniegto atbalstu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Edijs Pālens

Izdevumam «Privātā Dzīve» Dainis Dobelnieks stāsta, ka kāja zem ceļa tam amputēta Lāčplēša dienā, bet problēmas ar kāju sākušās pirms divdesmit gadiem. Dziedātājs nelūdz palīdzību, bet neslēpj, ka tā viņam vajadzīga. Drīzumā notiks grupas «Eolika» dibinātāja Borisa Rezņika jubilejas koncerts, kurā Dainis plāno piedalīties – stāvus, sēžot, guļus, bet piedalīties.

Viss sācies jau rudenī, kad kreisās kājas pirkstos nav bijis asinsrites, sākumā bijis plānots noņemt tikai pirkstus, bet sākusies slapjā gangrēna un nācies amputēt kāju līdz celim.

Veselības problēmas dziedātāju piemeklēja jau pirms divdesmit gadiem, kad Dainim sākušās sāpēt locītavas, ilgu laiku ārsti nespēja noteikt diagnozi, bet beigu beigās paziņoja, ka dziedātājs sirgst ar psoriātisko artrītu.

Nu Dainis pieteicies rindā uz valsts apmaksātu protēzi un paziņo, ka nav izlepis, nesmādēs tādu, kādu dod. Pirms tam gan komisijai jāpierāda, ka prot pārvietoties ar kruķiem, šurpu turpu un arī pa trepēm, bet, tā kā Dainis cieš no artrīta, viņam ir ļoti vājas rokas.

Protams, dziedātājs var iztikt bez komisijas, bet tad protēze jāpērk pašam, tā maksājot aptuveni 1000 eiro, konkrētu summu slavenība nevar nosaukt, jo kautrējies jautāt komisijai.

Kā lielāko atbalstu mākslinieks nosauc savu ģimeni un paziņo, ka vēlas ātrāk izveseļoties un tikt uz kājām, jo mūzika ir viņa vienīgais ienākumu avots, bet invalīdu pabalsts 160 eiro nav pietiekams izdzīvošanai.

Kopā ar sievu vairākas reizes nedēļā dziedātājs dodas ārpus mājas, uz kādu lielveikalu dzert kafiju, galvenais būt cilvēkos, jo sēdēšana pie televizora ir īstas mocības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu