Kučinskis lepojas ar komandas darbu valdībā un nevēlas likt atzīmes ministriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), vērtējot valdības paveikto gada laikā, lepojas ar komandas darbu, bet nevēlas likt atzīmes ministriem.

«Komandas darbs ir galvenais, ar ko es varētu lepoties līdzšinējā gada griezumā,» pēc koalīcijas partiju sanāksmes sacīja valdības vadītājs, lūgts vērtēt ministru darbu.

Viņš akcentēja, ka koncentrējas uz darbiem - to izpildi vai neizpildi. Vienlaikus Kučinskis neuzskata par pareizu likt atzīmes ministriem, jo tas traucētu komandas darbam.

Premjers uzskata, ka gada laika paveikts «pietiekami» un nevienam nav kauns atskatīties uz šo laiku un izdarīto. Viņš gan uzsvēra, ka starp ministru uzvedumiem ir mazāki un patiešām lieli darbi, tāpēc tos nevarot vērtēt «statistiski pēc ķeksīšiem».

Tāpat ir darbi, kuru izpildē prasītos pēc papildu pūlēm vai arī izšķiršanās, vai tos vispār darīt, piebilda Kučinskis. Par šo jautājumu trešdien partneri diskutēšot tā dēvētajā mazajā koalīcijā jeb koalīcijas Saeimas frakciju vadības iknedēļas sanāksmē.

Jau ziņots, ka Kučinskis rīt informēs par valdības paveikto gada laikā. Saeima Kučinska veidoto valdību apstiprināja 2016.gada 11.februārī. Lai apkopotu ministru paveikto gada laikā, Kučinskis janvāra beigās ar ministriem sācis pārrunāt valdības rīcības plāna izpildi.

Kopš ekonomiskās krīzes sākuma vairākas līdzšinējās valdības vadīja «Vienotības» politiķi, bet Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji premjera amatu vienīgo reizi līdz šim ir ieņēmuši 2004.gadā, kad šajā postenī vien deviņus mēnešus izdevās noturēties Indulim Emsim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu