Saeimā rīkos Satversmes pieņemšanas 95.gadadienai veltītu diskusiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimā 15.februārī notiks diskusija «Satversme - Latvijas konstitucionālās identitātes atspoguļojums», kas veltīta 95.gadadienai kopš pieņemta Satversme, informēja parlamenta Preses dienestā.

Pasākums tiek rīkots, atzīmējot 1922.gada 15.februārī pieņemtās Latvijas Satversmes 95.gadadienu, lai diskutētu par virkni jautājumu, kas skar Satversmes un tajā ietverto Latvijas valsts pamatvērtību dzīvotspēju cauri laikiem.

Konstitūcijas gadadienai veltītā diskusija tiek rīkota pēc Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) un Satversmes tiesas priekšsēdētāja Alda Laviņa iniciatīvas un sadarbībā ar Saeimas Juridisko komisiju.

Pasākumu atklās Mūrniece, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) un Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

Diskusiju vadīs Saeimas deputāts Ringolds Balodis (NSL), un tajā dalību apstiprinājuši Saeimas deputāts un bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, deputāts Gunārs Kūtris (NSL), Satversmes tiesas tiesneši Gunārs Kusiņš, Sanita Osipova un Daiga Rezevska, tiesībsargs Juris Jansons, Latvijas Universitātes Valstiesību zinātņu katedras docents Edvīns Danovskis un Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras profesors Jānis Lazdiņš.

Pasākumā aicināti piedalīties deputāti, Ministru prezidents, Augstākās tiesas priekšsēdētājs, tieslietu ministrs, Tieslietu padomes locekļi, gan esošie, gan bijušie Satversmes tiesas tiesneši, kā arī valsts kontroliere.

Pasākums tiek organizēts atbilstoši Latvijas simtgades parlamentārajai dimensijai.

Diskusija notiks Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8 3.stāva sēžu zālē 207.telpā no plkst.15 līdz plkst.17.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu