Zālītes jubilejas gadā top koncertuzvedums «Sapnis un Mīlestība»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Dzejniecei un dramaturģei Mārai Zālītei 18. februārī apritēs 65 gadi. Atzīmējot šo notikumu, dienu pirms jubilejas - 17. februārī pie skatītājiem Ādažu kultūras centrā ceļu sāks jauns teatrāls koncertuzdevums «Sapnis un Mīlestība», veidots no teātra izrāžu dziesmām ar dzejnieces dzeju.

«Meža gulbji», «Tobago», «Sfinksa», «Kaupēn, mans mīļais», «Lāčplēsis», «Hotel Kristina», «Indriķa hronika», «Priekules Ikars», «Neglītais pīlēns», «Momo», «Putnu opera», «Meierovics», «Mistērija par sapni un mīlestību», «Še tev Žūpu Bērtulis», «Eža kažociņš», «Suns un kaķe» - lūk, izrādes, kas savulaik pulcējušas pilnas skatītāju zāles teātros.

Koncertuzvedumā satiksies visdažādāko izrāžu varoņi, kuru tēlos caur dziesmām iejutīsies Andris Ērglis, Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Anmary, Oranžo meiteņu trio - Olga Stupiņa, Anita Levša, Inta Gudovska un Jāņa Strazda instrumentālā grupa.

Arī pati Māra Zālīte aktīvi iesaistījusies programmas izveidē un atzīst, ka koncerts tiek veidots, mīlot aktierus, dziedātājus un pats galvenais - skatītājus. «Trīsdesmit gadu laikā, kopš rakstu teātrim, pašai par pārsteigumu, iekrājies daudz skaistu dziesmu no izrādēm, kurām mūziku dāvājuši R. Pauls, J. Lūsēns, Z. Liepiņš, U. Marhilēvičs un citi mūsu lieliskie komponisti. Katru teātra darbu iecerēt, uzrakstīt un iestudēt, bet vēl jo vairāk atdot skatītāja rokās nozīmē nodzīvot kādu dzīves daļu, atmiņā neizdzēšamu un dārgu. Tiksimies atkal - vārdos un mūzikā, sapnī un mīlestībā!»

Jaunais koncertuzvedums turpina pērn veiksmīgi uzsākto teātra dziesmu gadatirgus ideju, kad lielu skatītāju atsaucību un mīlestību guva dzejnieka Jāņa Petera teātra dziesmu koncerts «Spraud man puķi». Arī jauno koncertuzvedumu veido režisors Valdis Pavlovskis un horeogrāfe Ieva Kemlere.

Pēc atklāšanas koncerta 17.02. Ādažu kultūras centrā «Sapnis un Mīlestība» izskanēs 18.02. Aizkraukles kultūras namā, 19.02. Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, 24.02. Kuldīgas kultūras centrā, 25.02. Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē, 3.03. Ventspilī, teātra namā Jūras vārti, 4.03. Valmieras kultūras centrā, 5.03. Talsu kultūras centrā, 10.03. Krustpils kultūras centrā, 11.03. Jelgavas kultūras namā, 12.03. Nīgrandē, Kalnu kultūras namā, 17.03. Tukuma kultūras namā, 18.03. Alūksnes kultūras centrā, 19.03. Ogres kultūras centrā, 24.03. Madonas kultūras namā, 25.03. Bauskas kultūras centrā un 26.03. Rīgā, kultūras pilī «Ziemeļblāzma».

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties «Biļešu paradīzē» un koncertu norises vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu