«Saskaņas» politiķis: Kučinskis nav gaismas stars caur «nepārmaiņu nolemtības mākoni»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučisnks (V) un viņa vadītā valdība nav gaismas stars caur «nepārmaiņu nolemtības mākoni», uzskata opozīcijas frakcijas «Saskaņa» vadītājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis, komentējot valdības paveikto gada laikā, pauda, ka šis nebija valdībai veiksmīgs posms, turklāt diez vai paši ministri ar varētu būt apmierināti. Daudzas reformas un darbi tikai pieteikti, tomēr grūti teikt, ka valdībai būtu redzami panākumi, piebilda Urbanovičs.

Viņš sacīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam joprojām nav atrasts vadītājs, saistībā ar Valsts ieņēmumu dienestu varot dzirdēt tikai informāciju par darbinieku skaita samazināšanu, valda neziņas par iespējamām nodokļu izmaiņām, jo tiekot gatavotas šīs jomas izmaiņas.

Urbanovičs arī uzskata, ka sabiedrība tiekot pieradināta negaidīt pārmaiņas. «Es esmu optimists, ceru, ka valdībai sametīsies kauns, un viņi sāks kaut ko darīt,» norādīja politiķis.

Jau ziņots, ka Kučinskis šā gada 14.februārī informēs par valdības paveikto gada laikā. Saeima Kučinska veidoto valdību apstiprināja 2016.gada 11.februārī. Lai apkopotu ministru paveikto gada laikā, Kučinskis janvāra beigās ar ministriem sācis pārrunāt valdības rīcības plāna izpildi.

Kopš ekonomiskās krīzes sākuma vairākas līdzšinējās valdības vadīja «Vienotības» politiķi, bet Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji premjera amatu vienīgo reizi līdz šim ir ieņēmuši 2004.gadā, kad šajā postenī vien deviņus mēnešus izdevās noturēties Indulim Emsim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu