Ledus skulptūru festivālā laurus plūc Itālijas un Krievijas mākslinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://icelv.lv/

Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā «Karnevāls» laurus plūkuši mākslinieki no Itālijas un Krievijas, tomēr arī Latvijas pārstāvji ieguvuši godalgotas vietas, informēja Jelgavas pašvaldības iestādes «Kultūra» sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

Kategorijā «Individuālā skulptūra» pirmo vietu ieguvusi Itālijas māksliniece ar skulptūru «Uzmini, kas es esmu?», otro vietu ieguvis Krievijas mākslinieks ar skulptūru «Mūsdienīgas maskas», bet trešo - Latvijas pārstāve Agnese Rudzīte-Kirillova ar skulptūru «Vienmēr modē».

Savukārt komandu konkurencē pirmo vietu ieguvuši mākslinieki no Krievijas ar skulptūru «Brīvība», otro - Latvijas pārstāves Zīle Ozoliņa-Šneidere un Sanita Rāviņa ar skulptūru «Risks», bet trešo - mākslinieki no Krievijas ar skulptūru «Trakā pasaule».

Četras skulptūras ieguvušas žūrijas simpātiju balvu, tai skaitā Lietuvas mākslinieku skulptūra «Uzaicini panku uz karnevālu» , kā arī Krievijas mākslinieku skulptūras «Mēnesnīcas sonāte», «Vēdeklis» un «Laiks, kad esi atšķirīgs».

Šogad ledus mākslas darbus par tēmu «Karnevāls» veidoja 32 profesionāli mākslinieki no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Turcijas, Krievijas, Mongolijas, Portugāles un Īrijas.

Mākslinieki konkursā piedalījās divās kategorijās - individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā kopumā tapa 45 konkursa skulptūras - 30 mazās un 15 lielās.

Festivāls oficiāli sākās piektdien, bet noslēgsies 12.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu