ANO: Dienvidsudānas bēgļu skaits pārsniedzis 1,5 miljonus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš Dienvidsudānā sākās pilsoņu karš valsti pametuši vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku, piektdien paziņojusi ANO bēgļu aģentūra UNHCR, piebilstot, ka tā ir trešā lielākā bēgļu krīze pasaulē pēc Sīrijas un Afganistānas.

Bēgļi, kas nesen pametuši Dienvidsudānu, stāsta, ka valstī notiek intensīvas kaujas, nolaupīšanas, izvarošanas un citi noziegumi, konferencē Ženēvā norādīja UNHCR preses pārstāvis.

Vēl 2,1 miljons cilvēku vardarbības dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas. Viņi nav šķērsojuši Dienvidsudānas robežas, bet kļuvuši par bēgļiem savā valstī.

Pēc neatkarības iegūšanas no Sudānas 2011.gadā Dienvidsudāna ieslīga karā, kurā dzīvību zaudējuši desmitiem tūkstoši cilvēku.

ANO īpašais ziņotājs par genocīda novēršanu Adams Diengs šonedēļ paziņoja, ka no Dienvidsudānas uz Ugandu janvārī aizbēguši vairāk nekā 52 000 cilvēku.

Saskaņā ar ANO datiem Ugandā atrodas gandrīz 700 000 bēgļu no Dienvidsudānas.

Viņš brīdināja, ka kauju turpināšanās starp valdības spēkiem un bruņotiem grupējumiem var pāraugt masu vardarbībā.

Steidzama humānā palīdzība nepieciešama vairāk nekā sešiem miljoniem cilvēku jeb pusei valsts iedzīvotāju, un palīdzības organizācijas prognozē, ka 2017.gadā to skaits pieaugs vēl par 20% līdz 30%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu