Liepājas domes opozicionāru izveidotā biedrība vēlēšanās startēs kopā ar LRA

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Liepājas domes opozicionāru un viņu domubiedru nodibinātā biedrība «Liepājnieki» Liepājas pilsētas domes vēlēšanās startēs kopā ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), informēja biedrības vadītājs, Liepājas domes deputāts un AS «Liepājas papīrs» valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

3.martā biedrība «Liepājnieki» un LRA Liepājā parakstīs sadarbības līgumu par kopīgu startu Liepājas domes vēlēšanās. Tad arī plānots atklāt biedrības biroju «Romas dārzā» Liepājā.

Kā skaidroja Vilnītis, biedrību «Liepājnieki» ar LRA vienojot kopīga izpratne par reģionālo politiku. Startam Liepājas domes vēlēšanās plānots veidot pilnu sarakstu ar 18 kandidātiem. Par mēra amata kandidātu vēl plānotas iekšējās diskusijas. Kā atzina Vilnītis, pašlaik viņš ir uzņēmies līdera lomu, bet neesot izslēgti arī citi varianti. «Es pats kā Liepājas mēra amata kandidāti labprāt redzētu Lindu Matisoni. Viņa ir domes deputāte, izcila uzņēmēja un bijusi ierindota žurnāla «Forbes» veidotajā biznesa sieviešu topā,» uzsvēra Vilnītis. Matisone ir AS «Lauma Lingerie» valdes priekšsēdētāja un, tāpat kā Vilnītis, iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēta Liepājas domē no toreizējās Reformu partijas saraksta.

Jau ziņots, ka biedrība «Liepājnieki» tika nodibināta šā gada 11.janvārī un izvirzīja mērķi slēgt sadarbības līgumu ar kādu no politiskajām partijām par kopīgu dalību šogad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Biedrības kodolu veido pieci pašlaik bezpartejiskie Liepājas domes opozīcijas deputāti, kuri ievēlēti no kādreizējās Reformu partijas, un viņu domubiedri.

Liepājas domē ir 15 deputāti. Valdošo koalīciju pēc iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām izveidoja septiņi Liepājas partijas un trīs toreizējie «Saskaņas» deputāti, bet pieci deputāti no kādreizējās Zatlera reformu partijas palika opozīcijā.

«Saskaņas» rindās Liepājā gan pērn notikusi šķelšanās, un divi Liepājas domē pārstāvētie deputāti - Jurijs Hadarovičs un Romans Miloslavskis - no šīs partijas ir izslēgti. Šī gada janvārī viņi nodibināja jaunu partiju «Liepāja kvadrātā», lai startētu pašvaldību vēlēšanās.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 3.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu