Kinoekrānos debitē Lego Betmens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no filmas

Jau šajā piektdienā, 10. februārī, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos daudzu bērnu gaidīts animācijas stāsts «Lego Betmens. Filma» («Lego Batman Movie»). Tas veidots ar jaunāko 3D datorgrafikas programmu palīdzību, tāpēc filmas varoņi līdz precīzākajai niansei iemieso visfantastiskākos «Lego» zemes iemītniekus.

Aizraujošā animācijas filma «Lego Betmens. Filma» vēsta par supervaroni Lego Betmenu, kuram ne tikai jātiek galā ar nebūšanām un noziedzību Gothemas pilsētā, bet arī jāuzņemas tēvišķas rūpes par kādu zinātkāru bāreni. Filmas autoru komanda scenārijā ir iekļāvusi personāžus un stāstus gan no daudziem Betmenam veltītiem komiksiem, gan no kulta statusā ieceltām supervaroņu Holivudas mākslas filmām.

Kino kritiķi izsakās atzinīgi, ka animācijas filma «Lego Betmens. Filma» ir aizraujošs un dzīves gudrs stāsts, kurā sev aktuālus jautājumus un atbildes var ieraudzīt gan bērni, gan pieaugušie. Turklāt pieaugušajiem papildu azartu sagādā leģendārāko Betmena mākslas filmu varoņu un citātu atpazīšana.

Daudzsološās animācijas filmas oriģinālajā ieskaņošanā piedalījušās tādas spilgtas personības kā aktieris Ralfs Fainss, dziedātāja Meraija Kerija un komiķis Maikls Kera. Domājot par mazo skatītāju ērtībām, Latvijas kinoteātros ir iespēja filmu skatīties ieskaņotu arī latviešu un krievu valodā.

Interesanti, ka gan Betmena, gan Lego klucīšu pirmsākumi meklējami vienā gadu desmitā. Betmena tēlu radīja un pirmo reizi publicēja komiksā mākslinieks Bobs Keins un rakstnieks Bils Fingers 1939.gadā, savukārt šobrīd par ietekmīgāko rotaļlietu ražotāju pasaulē atzītā kompānija «Lego» savu veiksmes gājienu sāka 1932. gadā, kad dāņu galdnieks Ole Kirks Kristiansens izgatavoja klucīšus no koka ar mērķi stimulēt bērnu attīstību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu