Traģēdija Dobelē: skaidro, kas tieši izraisījis vecāku nāvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pavisam nesen Latviju pāršalca traģēdija Dobelē, kad kādā dzīvoklī miris atrasts 1966.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, kā arī deviņus mēnešus vecs bērns. Policija vēlāk ziņoja, ka vecāki, iespējams, miruši no narkotiku jeb karfentanila pārdozēšanas. Kas tieši šī ir par narkotisko vielu un, kāpēc tā varējusi izraisīt nāvi, skaidroja TV3 raidījums «Bez Tabu».

Dzirdēts, ka narkomāni, lai apreibinātos lieto heroīnu, kokaīnu vai kādas citas narkotikas. Karfentonila nosaukums teju nekad neizskan. Tā ir sintētiska narkotika, spēcīgs opioīds. Veterinārijā šo vielu lieto, lai iemidzinātu lielos dzīvniekus. Latvijā tas parādījies jau 2012. gadā. Gadu vēlāk to iekļauj aizliegto vielu sarakstā.

Pēc policijas teiktā, līdz pat pagājušajam gadam ir bijis kritums šo narkotiku apritē. «Ja agrāk tika izņemts heroīns ar karfentanila piejaukumu, tad tagad ļoti bieži tiek izņemts tieši karfentanils ar heroīna piejaukumu,» raidījumā norāda Valsts policijas pārstāvis Sandis Radziņš.

Tas iespējams nozīmē, ka narkotiku izplatītāji atraduši veidu kā ietaupīt, atšķaidot dārgāku narkotiku ar lētāku, bet lietotājiem to nesakot. Karfentanils ir neskaitāmas reizes spēcīgāks par heroīnu, bet tam ir savādāka iedarbība. Pārdozēšana var izraisīt krampjus, miegainību, palēlināt sirds darbību un apgrūtināt elpošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu