Ģimenes valsts pabalstu € 50,07 apmērā Latvijā saņem 18 000 bērnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ģimenes valsts pabalstu 50,07 eiro apmērā Latvijā saņem aptuveni 18 000 bērnu, informēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pārstāve Iveta Daine.

Viņa atgādināja, ka no 1.janvāra ģimenes valsts pabalsta apmērs par ceturto un nākamajiem bērniem ir noteikts 50,07 eiro mēnesī pretēji 34,14 eiro, kas bija līdz 2017.gadam.

VSAA arī atgādina, ka tajos gadījumos, kad pabalsts par ceturto un nākamajiem bērniem jau bijis piešķirts un tā izmaksa turpinās pēc 1.janvāra, pirmos trīs mēnešus tiks izmaksāti līdzšinējie 34,14 eiro. Līdz aprīlim VSAA pārrēķinās pabalstu un aprīlī izmaksās gan starpību, kas izveidojusies par janvāri, februāri un martu, gan aprīļa pabalstu jaunajā apmērā, proti, 50,07 eiro. No maija pabalstu noteiktajā apmērā 50,07 eiro mēnesī VSAA izmaksās regulāri.

Ja ģimenes valsts pabalsts par ceturto un nākamajiem bērniem piešķirts pēc šī gada janvāra, tad pabalstu uzreiz izmaksā jaunajā apmērā.

VSAA arī atgādina, ka ģimenes valsts pabalstu piešķir par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 15 gadu vecumam. Ja bērns pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas turpina mācīties vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē un nesaņem stipendiju, tad pabalstu turpina maksāt līdz 19 gadu vecumam ar nosacījumu, ka bērns jau nav stājies laulībā.

Lai saņemtu ģimenes valsts pabalstu, jāiesniedz iesniegums pabalsta piešķiršanai. Visērtāk to izdarīt, aizpildot e-iesniegumu Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā «latvija.lv», norādīja Daine.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu