Par NBS Apvienotā štāba priekšnieku plānots iecelt Ivo Mogiļniju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieka amatā plānots iecelt brigādes ģenerāli Ivo Mogiļniju, liecina valdības otrdienas, 14. februāra, darba kārtība.

Aizsardzības ministrijas Augstākās atestācijas komisijas padome jau 24. janvārī nolēma atbalstīt Mogiļnija iecelšanu NBS Apvienotā štāba priekšnieka amatā. Mogiļņijs NBS no 1992. gada un pašreiz pilda NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka pienākumus.

Pirms kļūšanas par NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieku Mogiļnijs bija aizsardzības atašejs ASV un Kanādā, kā arī Afganistānā NATO apmācības misijas štāba pārvaldes padomnieku grupas komandieris.

Mogiļnijs jau 2009.gadā tika iecelts par NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieku, taču 2011.gadā kļuva par NATO apmācības misijas štāba pārvaldes priekšnieku/padomnieku grupas komandieri Afganistānā. Savukārt 2012.gadā viņš kļuva par aizsardzības atašeju ASV un Kanādā.

Apvienotā štāba priekšnieka amata vieta kļuva brīva pēc tam, kā ģenerālmajors Leonīds Kalniņš tika iecelts NBS komandiera amatā. Iepriekšējais NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube izlēma atvaļināties. Apvienotā štāba priekšnieks ir arī NBS komandiera vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu