Sieviete pēc 22 gadu laulības pamet vīru, kurš balsojis par Trampu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

73 gadus vecā Geila Makormika pameta vīru, ar kuru laulībā nodzīvoti 22 gadi, kad uzzināja, ka viņa politiskie uzskati ir krasi atšķirīgi no viņas, proti, vīrs ASV prezidenta vēlēšanās balsojis par Donaldu Trampu, raksta «Independent». Pie tam Trampa jautājums sašķēlis ne vienu vien ģimeni un draudzību ASV, liecina jaunāko aptauju dati.

Pensionāre Makormika, kura ilgus gadus strādājusi par apsardzi cietumā Kalifornijā, sevi raksturo kā «demokrāti ar noslieci uz sociālismu». Sieviete bijusi pilnīgā šokā, kad vīrs pagājušajā gadā kopīgu pusdienu ar draugiem laikā ikdienišķi pavēstīja, ka grasoties vēlēšanās balsot par Donaldu Trampu.

«Mani šokēja, ka viņš varētu balsot par Trampu,» sieviete saka. Viņa ilgus gadus zinājusi, ka vīrs ir konservatīvs republikānis, taču atbalsts Trampam ASV prezidenta amatā gluži vienkārši esot bijis solis par tālu.

«Es sajutos tā, it kā būtu sevi mānījusi. Tas mūsu vidū atklāja bezdibeni, ar kādu iepriekš nebiju saskārusies. Es sapratu, cik tālu esmu gājusi savā dzīvē, pieņemot lietas, ko nekad nepieņemtu, kad biju jaunāka,» viņa stāsta.

Interesanti, ka aizvadītās ASV prezidenta vēlēšanas sāpīgs temats izrādījies daudzās amerikāņu ģimenēs. Šajā reizē abi kandidāti bijuši tik atšķirīgi un balsojums tik pretrunīgs, ka daudzas ģimenes ar dažādiem politiskajiem uzskatiem vēlēšanu iznākumam pāri tiek ar grūtībām.

«Reuters» un «Ipsos» veiktā iedzīvotāju aptauja rāda, ka pēc vēlēšanām par sešiem procentpunktiem (no 33 uz 39%) pieaudzis to cilvēku skaits, kuri atzīst, ka politikas dēļ strīdējušies ar draugiem un ģimenes locekļiem.

16% aptaujāto atzina, ka vēlēšanu dēļ pārstājuši runāt ar kādu ģimenes locekli vai draugu.

Bet vēl 13% atzina, ka vēlēšanu iznākuma domstarpību rezultātā izbeiguši kādas attiecības ar tuvu draugu vai ģimenes locekli.

«Man tas bijis diezgan skarbi.. Cilvēki nespēja noticēt, ka Tramps varētu sakaut Hilariju. Viņiem ir grūti tam tagad piemēroties,» stāsta 25 gadus vecais Trampa atbalstītājs Meifīlds Haits, smagā auto šoferis no Ohaio. Daudzi draugi un ģimenes locekļi viņu nesaprotot.

«Kad cilvēki uzzināja, ka esmu balsojis par Trampu, lietas sāka lidot pa gaisu,» stāsta 64 gadus vecais Viljams Lomejs, atvaļināts policists no Filadelfijas.

Vīrietis ar nožēlu atzīst, ka prezidenta balsojuma dēļ vairs nesarunājas ar draugu, ar kuru kopā savulaik uzauga.

«Es viņu iztaujāju par dažām lietām, viņam tas nepatika, viņš uzsprāga un atsūtīja man nejauku ziņu. Kopš tā laika mēs vairs neesam sarunājušies.»

57 gadus vecā Sjū Korena no Ohaio savukārt stāsta, ka politisko uzskatu dēļ pārtraukusi draudzību ar apmēram 50 cilvēkiem vietnē «Facebook»,

pie tam viņa ar grūtībām spējot sarunāties ar abiem saviem dēliem - Trampa atbalstītājiem.

«Dzīve pēc vēlēšanām vairs nav tā pati. Esmu dusmīga, nokaitināta un nespēju tam noticēt. Viņi domā, ka mūsu pašreizējais prezidents ir varonis, es savukārt domāju, ka viņš ir traks.»

Savukārt 48 gadus vecais Džordžs Ingmairs, radio dokumentālo pārraižu producents pārtraucis tuvās attiecības ar savu onkuli, kurš viņam savulaik palīdzēja emocionāli tikt pāri tēva pašnāvībai. Onkulis atbalsta Trampu, un Ingmairs to pieņemt nevarot. «Mēs par šo tēmu pastīvējāmies, un konflikts kļuva ļoti dziļš un ļoti nejauks. Es nedomāju, ka to kādreiz varētu nogludināt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu