Vaškevičs Austrijā palicis bez derīgas pases

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kādreizējais Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vladimirs Vaškevičs, kurš Latvijā apsūdzēts kukuļdošanā, Austrijā palicis bez derīgas pases un pašlaik juristi domā, kā šo jautājumu risināt, TVNET pastāstīja viņa dzīvesbiedre Ināra Vilkaste, kura pati notiesāta par kukuļdošanu «Rīgas domes kukuļošanas» lietā.

«Vaškevičam beidzies pases derīguma termiņš, bet Latvijas vēstniecībā pases izsniegšana praktiski nav iespējama. Mēs pašlaik pie šī jautājuma strādājam,» teica Vilkaste.

Viņa stāstīja, ka jebkura piespiedu pārvietošana Vaškevičam varot beigties ar insultu, vai vienkārši letāli. «Viņam jābūt pārliecinātam, ka viņu nenogalinās,» viņa piebilda. Vaškevičs uzturoties Vīnē. Tiesa gan, TV3 radījums «Nekā personīga» pērn 4.septembrī ziņoja, ka Vīnes klīnikā, kur Vaškevičs it kā ārstējoties, «smagi slimais» pacients nav atrodams.

Vaškevičs, kurš tiek tiesāts par kukuļdošanu, aizvien uzturoties Austrijā, bet viņa krimināllietā tiesvedība joprojām ir apturēta. Kukuļdošanas lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu (85 372 eiro) drošības naudu.

Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Pēc atbrīvošanas Vaškevičs ar tiesas atļauju devās uz Austriju, kur, pēc viņa advokātes Jeļenas Kvjatkovskas teiktā, spēji pasliktinājies viņa veselības stāvoklis, tādēļ bijusi nepieciešama akūta operācija un pēc tam - ārstēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu