Divi citāti, kas lieliski parāda atšķirību starp Trampu un Obamu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

ASV prezidenti tradicionāli ik gadu piedalās Nacionālajās lūgšanas brokastīs, sakot uzrunu visas valsts iedzīvotājiem. Laikraksts «Independent» salīdzinājis divas prezidentu runas: vienu teica bijušais ASV prezidents Baraks Obama 2016. gadā, otru - jaunais prezidents Donalds Tramps. Laikraksts norāda, ka šie divi citāti nevarētu vēl labāk raksturot to, cik atšķirīgi cilvēki ir abi prezidenti.

Nacionālās lūgšanas brokastis ir pasākums, kas ASV galvaspilsētā Vašingtonā notiek katru gadu februārī. Uz to parasti ir aicināti ap 3500 apmeklētāji: politiķi, prominences un ārvalstu viesi no vairāk nekā 100 pasaules valstīm.

Kura ir un kura nav prezidenta cienīga uzruna, lai spriež katrs pats.

Obama 2016. gadā, uzrunājot klātesošos un ar mediju starpniecību visus valsts iedzīvotājus, teica šādus vārdus:

«Šajā reizē es vienmēr ar prieku atsaucos uz kādu Rakstu daļu, kas man ir nozīmīga vai citādi uzturējusi mani visu gadu. Un pēdējā laikā es daudz esmu domājis un lūdzis par pantu vēstulē Timotejam: «Jo Dievs nav mums devis bailības garu, bet spēka, mīlestības un savaldības garu.»»

«Jo Dievs nav mums devis baiļu garu, bet spēka, mīlestības un savaldības garu,» nobeigumā vēlreiz atkārtoja Obama.

Savukārt jaunais prezidents Tramps pasākumā, kura dalībnieki tradicionāli pateicas par sasniegto un izsaka apņēmību praktiskiem un garīgiem mērķiem nākotnē, izvēlējās palielīties par saviem TV reitingiem un nozākāt aktieri Arnoldu Švarcenegeru:

«Mums šovā «The Apprentice» (kura žūrijas loceklis pirms ievēlēšanas prezidenta amatā bija Tramps) bija milzīgi panākumi. Un, kad es kandidēju uz prezidenta amatu, man nācās no šova aiziet. Tas bija tad, kad es zināju skaidri, ka to tiešām daru. Un viņi nolīga lielu, lielu filmu zvaigzni Arnoldu Švarcenegeru, lai viņš ieņemtu manu vietu.

Un mēs zinām, kā tas izvērsās. Reitingi nogāja lejā pa cauruli. Tā bijusi pilnīga katastrofa, un Marks nekad un nekādā gadījumā vairs nederēs pret Trampu.

Un es gribu, vienkārši gribu lūgt par Arnoldu, ja mēs varam, par šiem reitingiem, okei?»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu