Plāno sagatavot Prostitūcijas ierobežošanas likumprojektu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien uzdeva Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar citām institūcijām līdz 1.septembrim sagatavot likumprojektu prostitūcijas ierobežošanas jomā.

Iepriekš šis termiņš bija noteikts šī gada 1.janvāris, tomēr Iekšlietu ministrijas (IeM) izveidotā darba grupa pagaidām nav panākusi vienotu nostāju par likumprojektā iekļaujamām normatīvā regulējuma normām un satura apjomu, un darbs pie likumprojekta redakcijas izstrādes un saskaņošanas turpinās.

Šobrīd prostitūciju Latvijā regulē speciāli Ministru kabineta noteikumi. Nevalstiskās organizācijas un Tiesībsargs jau 2015.gadā pauduši viedokli par to, ka noteikumos paredzētajiem ierobežojumiem nav izvēlēts atbilstošs tiesiskā regulējuma līmenis. Tiesībsargs un nevalstiskās organizācijas uzskata, ka noteikumos paredzētie ierobežojumi ir nosakāmi likuma līmenī.

Ņemot vērā iepriekšminēto IeM nolēma izveidot darba grupu, kuras uzdevums būs izstrādāt jaunu likumu prostitūcijas ierobežošanas jomā, tādējādi, nodrošinot prostitūcijā iesaistītajām personām noteikto ierobežojumu noteikšanu atbilstošā tiesiskā regulējuma līmenī un nodrošinot Satversmē noteikto pamattiesību ievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu