TOP 10 noderīgas aplikācijas vidusskolēniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Drošāka interneta mēnesī februārī daudzās Latvijas skolās notiks interaktīvas nodarbības, kurās Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstneses stāstīs ne vien par drošāku un atbildīgāku uzvedību digitālajā vidē, bet arī lietderīgu laika pavadīšanu internetā. Ievadot jau 14. gadu pēc kārtas Latvijā notiekošo drošāka interneta mēnesi, tehnoloģiju eksperts Jānis Vēvers iesaka 10 bezmaksas mobilās lietotnes Android operētājsistēmas ierīcēm, kas palīdzēs vecāko klašu skolēniem papildināt zināšanas un atvieglos mācīšanos.

 
Foto: play.google.com

Formulas un tabulas

Materiāls tapis sadarbībā ar www.laimigamgimenem.lv

Photomath. Matemātikas uzdevumi laiku pa laikam dzen izmisumā? Ja esi nonācis strupceļā, izmēģini Photomath! Atver to, pavērs tālruņa kameru pret vienādojumu, un lietotne soli pa solim piedāvās risinājumu. Proti, nevis tikai gala rezultātu, bet visas darbības, kā līdz tam tikt.

Photomath

Periodic Table. Ķīmija nemaz nav tik sarežģīta, ja pa rokai ir labi palīgi. Kā jau vēsta nosaukums, šajā lietotnē ir interaktīva Mendeļejeva periodiskā tabula, kurā ir bagātīga fona informācija par katru ķīmisko elementu, ieskaitot tā īpašības un spēju reaģēt ar citiem elementiem, kā arī molekulārās masas kalkulators.

Periodic Table

Formulas Lite - lielisks palīgs eksakto zinātņu mācību stundās. Šajā lietotnē apkopotas daudzas jo daudzas matemātikas, fizikas un ķīmijas vienādojumu formulas, kuras iemācīties no galvas, kā jau esi pamanījis, ir teju bezcerīgi.

Formulas Lite

 
Foto: play.google.com

Zināšanu papildināšanai

Duolingo. Svešvalodu zināšanas paver durvis uz plašo pasauli, tādēļ Duolingo ir lietotne, kurai būtu jābūt ne vien tavā, bet arī vecāku un citu pieaugušo viedtelefonā. Tā dod iespēju interaktīvā, viegli uztveramā veidā par velti apgūt 15 pasaulē populāras valodas. Jaunu vārdu apguvei un gramatikas uzdevumu pildīšanai vari veltīt katru brīvo brīdi, kaut gaidot pieturā autobusu.

Duolingo

Khan Acadameny - ja gribi uzzināt vairāk, nekā māca skolā, šī bagātību krātuve ir tieši tev. Tajā apkopoti vairāk nekā 10000 video, kuros skolēniem saprotamā valodā izstāstīta mācību viela desmitiem dažādās zinātnēs, ieskaitot vēsturi, matemātiķu, ģeogrāfiju, ekonomiku un astronomiju. Lielākā daļa satura ir angļu valodā.

Khan Academy

Advanced English & Thesaurus. Gribi izkopt savas angļu valodas zināšanas līdz pilnībai? Prestižās Prinstonas universitātes speciālistu sagatavotie skaidrojumi un sinonīmi 140 000 angļu vārdu palīdzēs apgūt angļu valodas smalkākās nianses.

Advanced English & Thesaurus

 
Foto: play.google.com

Noderīgi rīki

Mendeley. Projektu nedēļās, grupu darbos vai vienkārši kolektīvi gatavojot mājas darbus palīdzēs virtuālais konspektēšanas rīks Mendeley. Tas ļauj daudziem lietotājiem tiešsaistē strādāt ar vienu PDF dokumentu, iezīmējot izraudzītās vietas un pierakstot komentārus.

Mendeley

CamScanner. Teksts no grāmatas vai klasesbiedra pierakstiem vairs nav jāpārraksta ar roku. Šī lietotne ar telefona kameras starpniecību jebkuru papīra lapu pārvērš PDF dokumentā, ko var koplietot ar citiem lietotājiem, kā arī pierakstīt komentārus. Tekstā var arī meklēt vārdus.

CamScanner

Quizlet - pamēģini eksāmeniem un kontroldarbiem gatavoties neparastāk. Ievadi apgūstamos faktus Quizlet lietotnē un mācies to ar dažādu spēļu palīdzību. Piemēram, meklējot saderīgas kartītes ar vēsturiskiem notikumiem un gadskaitļiem, dižgaru citātiem vai ģeogrāfiskiem nosaukumiem. Vari vienkārši izveidot digitālas kartītes ar faktiem un ik pa laikam pāršķirstīt tās, lai nostiprinātu zināšanas.

Quizlet

 
Foto: play.google.com

Izklaidei

Quora - specifisks sociālais tīkls, kurā vari uzdot citiem lietotājiem jebkādus jautājumus un saņemt uz tiem atbildes. Reizēm uz tām atbildēs attiecīgās nozares spožākie prāti, citreiz atbildes būs vienkārši interesantas, smieklīgas un ļaus iepazīt cilvēkus ar līdzīgām interesēm.

Quora

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu