Raimonds Elbakjans: «Ghetto Games» ideja ir kaut kas lielāks par mums pašiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolands Rekke (Ghetto TV)

Mīlestības, draudzības un līdzcietības gaisotnē noslēdzies pirmais Ghetto Games un Manilas pilsētas vietējo aktīvistu «Hype Streetball» rīkotais turnīrs Filipīnās «From Riga to Manila». Draudzības turnīrā 16 komandu starpā uzvarēja Rīgas komanda «Ghetto Family» ar Jāni Āri, Nauri Miezi, Andri Epneru un Kristapu Jurjānu sastāvā. Turnīrā gan kā organizatori, gan spēlētāji piedalījās arī pārstāvji no īsta geto - leģendārā «Tenement Taguig».

Pasākumā ar Taguig domes atbalstu tika nodrošināta apsardze 15 cilvēku sastāvā, medicīnas personāls un pat ēdiens dalībniekiem. Viens no pasākuma vadītājiem un organizatoriem Antons Semeņaks (Ghetto Football līderis) priecājās, ka policijas pārstāvis kopā ar vietējā nama līderi piekrita kopā piedalīties slam dunk konkursa žūrijā (bumbas triekšanā basketbola grozā no augšas), simboliski apliecinot draudzību un līdzcietību kā vērtības kopīgajam pasākumam, neskatoties uz sociālo nevienlīdzību un tās izraisītajām sekām - saspīlētajām attiecībām starp vietējā nama iedzīvotājiem un varas iestādēm.

Pasākuma laikā filipīniešu hip-hop mākslinieks Maiks Svifts kā pateicību Ghetto Games veltīja īpašu dziesmu un cer kādu dienu viesoties Latvijā, lai redzētu sportiskāko rajonu Rīgā - Grīziņkalnu, kas ar Ghetto TV veidotajiem video ļoti iedvesmoja «Tenement Taguig» mazturīgos iedzīvotājus iesaistīties turnīra organizēšanā. Viņš ļoti priecājas, ka vēsturiskajam basketbola laukumam izdodas piesaistīt vietējos trenerus un dažādu organizāciju aktīvistus, kas palīdz jauniešiem uzlabot dzīves apstākļus.

Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans atzina, ka, redzot atbalstu no vietējiem iedzīvotājiem, organizācijām un medijiem, komanda apzinās, ka Ghetto Games ideja ir daudz plašāka:

«Pasaulei noderētu Rīgā, Latvijā radītās zāles nelabvēlīgām apkaimēm, tāpēc gatavojam sadarbības piedāvājumus Manilas pilsētai.»

Savukārt jau sestdien Manilā notiks sacensības ielu dejās «Ghetto Dance Battle From Riga to Manila».

Ekspedīcijas vlogiem iespējams sekot Ghetto TV kanāla vietnē www.youtube.com (ej.uz/a9v9). Komanda aicina Latvijas iedzīvotājus uzdot jautājumus un rakstīt ieteikumus komentāros, kā arī e-pastā ghetto@ghetto.lv!

Ghetto Games ir lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā, kuras mērķis ir attīstīt cilvēkus fiziski un morāli. Ghetto Games pulcē ap 12 000 unikālo dalībnieku ik gadu un vairāk nekā 200 000 skatītājus savos pasākumos un aktivitātēs. Tā ir platforma savu spēju pilnveidošanai neatkarīgi no izcelsmes, sociālās grupas, tautības, rases un politiskās pārliecības. Jauniešu veidotais saturs Ghetto TV sasniedz miljoniem skatītāju internetā un pasaules mediju vidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu