Rumānijas valdība atsakās atkāpties

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rumānijas valdošās kreisi centriskās Sociāldemokrātu partijas (PSD) līderis Livijs Dragnja pirmdien paziņojis, ka sociāldemokrāti un to sabiedrotie atbalsta valdību un tā nedemisionēs.

Rumānijā notiek plaši protesti pret valdību, kurus izprovocējis valdības ārkārtas dekrēts, ar kuru bija paredzēts dekriminalizēt vairākus korupcijas noziegumus.

Pakļaujoties protestētāju spiedienam, Rumānijas valdība svētdien dekrētu atsauca un plāno iesniegt parlamentā citu šā likumprojekta versiju.

Tomēr tieslietu ministrs Florins Jordake izteicās, ka nav «norūpējies» par jauna likumprojekta izstrādi, kas varētu nozīmēt, ka valdība, iespējams, vēl pārdomās.

«Tieslietu ministrs pašreiz koncentrējas uz Konstitucionālās tiesas lēmumiem (..), kas tuvākajā laikā tiks izanalizēti,» paziņoja ministrs.

Konstitucionālā tiesa šonedēļ lems par valdības dekrēta atbilstību konstitūcijai.

Valdības ārkārtas dekrēts dekriminalizētu amata noziegumus, kuru rezultātā radušies finansiālie zaudējumi līdz 200 000 leju (44 387 eiro) apmērā.

Šie likuma grozījumi varēja ļaut izvairīties no kriminālvajāšanas Dragnjam, kurš apsūdzēts par varas ļaunprātīgu izmantošanu un kuram liegts ieņemt premjerministra amatu, jo viņš 2016.gada aprīlī tika notiesāts par krāpniecību vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu