«Splendid Palace» Neiburgas «Garāžas» un Lindes «Septiņas neveikla seksa reizes»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No 10. februāra kopīgā seansā kinoteātrī «Splendid Palace» tiks rādīta Katrīnas Neiburgas debijas dokumentālā īsfilma «Garāžas» un Lienes Lindes spēles īsfilma «Septiņas neveikla seksa reizes», informē studijas «Tasse Film» pārstāve Alise Gelze. Pēc viņas paustā, abas īsfilmas pirmizrādi piedzīvoja 2016.gada oktobrī Rīgas starptautiskā kinofestivālā, un ir asprātīgs pasaules vērojums no sievietes skatpunkta - gan uz pilnīgi norobežotu vīriešu pasauli, gan uz attiecību teritoriju, kur abas pasaules saskaras.

Neiburgas pusstundu garā dokumentālā īsfilma «Garāžas» stāsta par vīriešiem garāžu kooperatīvos - no padomju laikiem mantotās teritorijās, aiz kuru vārtiem rit pārējo pilsētnieku acīm apslēpta dzīve. «No ārpuses necilie garāžu kooperatīvi slēpj daudz interesantu stāstu ne tikai par kolorītiem personāžiem, bet arī par radošu pieeju lielākām un mazākām dzīves problēmām. Garāžu fenomens ir īpatnējs aizgājušo laiku piemineklis un šķiet jau aizmirsta parādība mūsu ikdienā, bet daudzviet tās joprojām apsaimnieko enerģiski vīri ar grandiozām idejām,» skaidroja Gelze.

Filmas «Garāžas» radošajā komandā ir režisore un idejas autore Neiburga, dramaturgs Pauls Bankovskis, komponists Toms Auniņš, operatori Aigars Sērmukšs, Zane Zelmene un Gatis Grinbergs, skaņu režisors Ernests Ansons, filmas producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze. Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla Fonda finansiālu atbalstu studijā «Tasse Film».

Savukārt Linde filmā «Septiņas neveikla seksa reizes» skatītājam vaicā, vai sekss tiešām ir tāds, kā to rāda kino un kā būtu, ja filma mēģinātu seksu atainot tādu, kāds tas ir dzīvē. Īsfilma veidota, izmantojot metodi «filma filmā». Stāsta centrā ir jaunas režisores mēģinājumi uzņemt savu pirmo filmu, par pamatu izmantojot savu seksuālo pieredzi. Filmas galvenās lomas atveido gan pati režisore, gan Jaunā Rīgas teātra aktrise Inga Tropa. Filmā piedalās arī aktieri Jurijs Djakonovs, Toms Liepājnieks un Klāvs Mellis, Jaunā Rīgas teātra zvaigznes Baiba Broka un Gatis Gāga, Nacionālā teātra aktieris Jānis Vimba. Filma ir režisores diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijas kino režijas un producēšanas maģistra studiju programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu