Avoti: Pie Luvras sašautais uzbrucējs esot ēģiptietis

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Netālu no Luvras muzeja sašautais uzbrucējs esot kāds 29 gadus vecs ēģiptietis, paziņojuši ar lietas izmeklēšanu saistīti informācijas avoti. Karavīri sākotnēji centušies atvairīt uzbrucēju, bet pēc tam viens no karavīriem atklājis uguni, ievainojot uzbrucēju piecas reizes. Uzbrukums notika pie ieejas lielveikalā, kas izbūvēts zem muzeja.

Tiek uzskatīts, ka viņš Francijā ieradies ar avioreisu no Dubaijas, tomēr izmeklētāji vēl nav noskaidrojuši viņa identitāti, piebilda avoti. Viņa vīzas pieprasījumā deklarēts, ka viņš ir Ēģiptes pilsonis. Jau vēstīts, ka Francijas armijas patruļa pie Luvras piektdien sašāva ar mačeti bruņotu uzbrucēju. Amatpersonas notikušo raksturoja kā iespējamo teroraktu.

Amatpersona norādīja, ka uzbrucējs meties virsū karavīriem, kad tie viņam paskaidrojuši, ka ar mugursomām viņš lielveikalā netiks ielaists. Uzbrucēja mugursomas tika pārbaudītas un tajās netika atrastas sprāgstvielas, paziņoja policijas priekšnieks.

Viņš piebilda, ka aizturēta vēl viena persona, kas izturējusies aizdomīgi, bet, izskatās, ka saistības ar uzbrukumu nav. Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts pēc 2015.gada novembrī islāma ekstrēmistu sarīkotā slaktiņa Parīzē, un ielās līdztekus pastiprinātajai policijas klātbūtnei patrulē arī armija.

Arī Luvras apkārtnē bieži var sastapt ar automātiskajiem ieročiem bruņotus karavīrus.

Kopš 2015.gada janvāra teroraktos Francijā ir nogalināti vairāk nekā 230 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu