Igaunis Gross atgriežas rallijā ar Tanaka Ford Fiesta WRC

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rallijā Sarma 2017, kas notiks 11. februārī Gulbenes novada ceļos, savu atgriešanos autosportā pēc trīs gadu pārtraukuma svinēs viena no ātrākajām igauņu ekipāžām – Georgs Gross un Raigo Molders. Turklāt šī ekipāža atgriezīsies ar ļoti ātru sporta automašīnu – Ford Fiesta WRC.

Ar šo rallija automobili 2015. un 2016. gada sezonā pasaules rallija čempionātā startēja igauņu WRC pilots Ots Tanaks, TVNET pavēstīja sacensību preses sekretārs Ģirts Avotiņš.

Ņemot vērā, ka tas ir nozīmīgs notikums Baltijas autosportā, un to, ka šī ekipāža viennozīmīgi ir uzskatāma par galvenajiem rallija Sarma 2017 favorītiem, lūdzām Georgu Grosu un Raigo Molderu atbildēt uz dažiem rallija skatītājus interesējošiem jautājumiem.

Kopš 2013. gada, kad kļuvāt par Igaunijas čempioniem, jūs bijāt pametuši ralliju. Vai jums šo trīs gadu laikā nepietrūka rallijs?

Protams, ka mums pietrūka rallijs un tas mums bija ilgs pārtraukums. Raigo šajā laikā gan bija Ota Tanaka stūrmanis WRC, bet kopā mēs neesam braukuši kopš 2013. gada.

Vai apspriedāt iespēju iegādāties R5 klases auto, pirms jums radās ideja iegādāties šo Ford Fiesta WRC?

Ja esat aizvadījuši daudzas sezonas ar WRC klases auto, jums negribas neko citu. WRC sniedz mums un skaitītājiem daudz prieka. Ir jābūt šovam!

Divas nedēļas pirms rallija Sarma aizvadījāt testus ar jauno auto. Vai Jums izdevās pie tā pierast?

Pārtraukums bija ļoti ilgs. No braukšanas viedokļa nav daudz problēmu, bet ieklausīšanās stenogrammā šobrīd ir sarežģītākais uzdevums. Šīs prasmes sāks atgriezties ar katru nobraukto kilometru.

Vai jaunais auto testos pārsteidza? Kāds tas ir salīdzinot ar jūsu iepriekšējo Ford Focus WRC?

Es protams viņus varu salīdzināt, bet tajā pašā laikā tie ir pilnīgi atšķirīgi un Fiesta man vēl ir pārāk nepierasta. Skaidrs ir tas, ka Fiesta vadāmība ir daudz labāka, salīdzinot ar Focus. Tas ir ļoti labs auto, ļoti konsekvents. Ar to ir ļoti liels prieks braukt.

Kāpēc kā savu atgriešanās ralliju izvēlējāties tieši ralliju Sarma?

Rallijs Sarma mums bija pirmais izvēlē, jo pirms tā gan automašīna, gan mēs nebijām gatavi.

Sarmā jūs esat startējuši tikai 2011. gadā, kad uzvarējāt ar Ford Focus WRC. Ko jūs domājat par šo ralliju?

Cik nu mēs atceramies, tas bija lielisks rallijs ar daudz skatītājiem. Ceram, ka rallija laikā būs labi laikapstākļi, un mēs varēsim izpriecāties Latvijas mežos.

Foto: Publicitātes foto

Ko jūs domājat par potenciālajiem konkurentiem – Kalli Rovanperu un Nikolaju Grjazinu ar ŠKODA Fabia R5, Jāni Berķi ar Ford Fiesta R5, un Ranno Bundsenu, Jāni Vorobjovu? Vai paredzat sīvu cīņu par uzvaru rallijā Sarma?

Protams būs sīva cīņa! Jaunieši ir stipri un arī citi ir ļoti ātri. Mēs darīsim visu iespējamo un cīnīsimies par uzvaru.

Noslēdzot mūsu sarunu, jautājums par plānu šai sezonai.

Viennozīmīgi brauksim pilnu sezonu Igaunijas čempionātā un dažus rallijus Latvijā, ja tas būs iespējams.

Rallijam Sarma 2017 starts tiks dots 11. februārī pulksten 9:30 un tas noslēgsies ar apbalvošanas ceremoniju pulksten 20:00. Plašāku informācija par rallija norisi ir atrodama mājas lapā www.autorally.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu