Trauksme Parīzē: pie slavenā Luvras muzeja sašauts bruņots uzbrucējs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas armijas patruļa pie Luvras sašāvusi ar mačeti bruņotu uzbrucēju. Amatpersonas notikušo raksturoja kā iespējamu teroraktu.

Sašautais cilvēks uzbrucis vienam no četriem patruļas karavīriem. Karavīram savainota galva, taču ievainojums nav dzīvībai bīstams.

Pret uzbrucēju atklāta uguns, un viņš piecas reizes sašauts.

Francijas Iekšlietu ministrija tviterī paziņojusi par «nopietnu sabiedriskās drošības incidentu», un satiksme Luvras apkārtnē esošajās ielās ir bloķēta.

BBC vēsta, ka ar nazi bruņotais uzbrucējs esot centies iekļūt muzeja pagrabstāvā esošajā veikalā, izkliedzot saukli «Allahu Akbar» («Dievs ir varens» arābu valodā).

Luvras muzejs uz nenoteiktu laiku evakuēts.

Mediji vēsta, ka vīrietis bija bruņots ar mačeti. Daži avoti vēsta, ka vīrietim līdzi bija divas somas un divas mačetes. Uzbrucēja mugursomas tika pārbaudītas un tajās netika atrastas sprāgstvielas, paziņoja policijas priekšnieks.

Francijas amatpersonas informējušas, ka uzbrucējs meties virsū karavīriem, kad tie viņam paskaidrojuši, ka ar mugursomām viņš lielveikalā netiks ielaists. Par uzbrucēja identitāti nekādas informācijas pagaidām nav.

Līdz ar uzbrucēju aizturēta vēl viena persona, kas izturējusies aizdomīgi, tomēr policija pieļauj, ka šai personai saistības ar uzbrukumu tomēr nav.

Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts pēc 2015.gada novembrī islāma ekstrēmistu sarīkotā slaktiņa Parīzē, un ielās līdztekus pastiprinātajai policijas klātbūtnei patrulē arī armija.

Arī Luvras apkārtnē bieži var sastapt ar automātiskajiem ieročiem bruņotus karavīrus.

Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka uzbrukuma brīdī muzejā atradās aptuveni 1000 cilvēku, kas tika sapulcēti drošās muzeja zonās, pirms policija ļāva atstāt ēku.

Tika evakuēts arī lielveikals.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu