Aktieri, kuri «Ugunsgrēkā» bijuši visilgāk

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seriāla «Ugunsgrēks» pirmā sērija tika pārraidīta 2009. gada 15. martā, tiesa, tad tās nosaukums bija «Neprāta cena». TV3 ēterā līdz šim kopumā ir nonākušas 16 sezonas un 1131 sērija. Šo septiņu gadu laikā seriālā «UgunsGrēkā» ir filmējušies teju 200 aktieru, starp visiem rekordu ir uzstādījis aktieris Ģirts Ķesteris, jo tieši viņš ir kopā ar seriālu no pirmsākumiem un ir filmējies lielākajā skaitā epizožu. Uzzini, kuri vēl ir seriāla «vissenākie» aktieri un filmējušies no pašas pirmās epizodes.

 
Foto: publicitātes

Ģirts Ķesteris (Leons/Fēlikss)

Pašmāju populārā seriāla «UgunsGrēks» aktieris Ģirts Ķesteris jau kopš pirmsākumiem ir kopā ar seriālu, kas, tiesa, tobrīd saucās citādi - «Neprāta cena». Seriāla filmēšanas laikā viņam nācās tēlot pat divus varoņus. Ģirts vienlīdz labi sadzīvo ar abiem – šarmanto un pieklājīgo dakteri Leonu unr delverīgo pašpuiku, Leona dvīņubrāli Fēliksu. Ķesteris teic, ka Fēlikss ir unikāla personība, jo atļaujas uzvesties tā, kā vēlas. Ģirtam seriāla laikā nācās tēlot arī dažādus traģiskus notikumus - redzes zaudēšana, amnēzija, palikšana invalīda ratiņos... Uz jautājumu, kādēļ «Ugunsgrēks» ir tik iecienīts, Ģirts atbild:

«Tādēļ, ka no pirmās dienas esam devuši impulsu, ka šis nebūs kārtējais seriāls, ka mēs kā pionieri Latvijas paviljonseriālu pieredzē veidosim to augstā profesionālā līmenī. Šis kritērijs kalpo līdz pat šai dienai.

Šī ir pasaka nevis ar laimīgām beigām, bet ar laimīgu turpinājumu. Tas ir galvenais, kādēļ seriāls «dzīvo».»

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Regīna Devīte (Zenta)

Populārā seriāla «Ugunsgrēks» kolorītās un ziņkārīgās istabenes Zentas atveidotāja ir aktrise Regīna Devīte. Šis tēls aktrisei ir tuvs un savā ziņā jau «savs», jo ikdiena paiet, domājot par Zentas niķiem un stiķiem. Nav retums, ka arī uz ielas Regīnu uzrunā kā Zentu, un aktrise jau ar to ir samierinājusies: «savējā» Zenta būšu visu mūžu!

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Egils Melbārdis (Gunārs)

Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis jau kopš pirmās sērijas iejūtas bārmeņa Gunāra tēlā. Gunāram ir sava kafejnīca Pētersona viesnīcā, līdz ar to viņa dzīve cieši savijas ar visiem viesnīcā dzīvojošajiem. Pašam Egilam patīk Gunāra loma, tomēr vienmēr uzsvēris, ka ciena tos, kas viņa vārdu ar tēla vārdu nejauks.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Uldis Dumpis (Aivars)

Lūk, arī pats Aivars Pētersons, kura ādā iejūtas neviens cits kā pašmāju leģenda Uldis Dumpis.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Zane Daudziņa (Helēna)

Kā vienu no visiemīļotākajiem «Ugunsgrēka» tēliem skatītāji nosauc Zanes Daudziņas atveidoto Helēnu, Felzenbahera meitu, kuras galvā virmo tikai mode un laba dzīve. Helēna ir viens no kolorītākajiem tēliem, ap ko vijas intrigas un dažādi dzīves līkloči. Aktrisei darbs seriālā nepārtraukti rada prieku un dažādus pārsteigumus, jo, gluži kā dzīvē, nekad nezini, kas būs tālāk, tas rada azartu, un līdz ar to nav iespējams ieiet rutīnā, jo nepārtraukti mainās situāciju modeļi. «Nenoliegšu, bieži vien apnīk filmēties «UgunsGrēkā» un rodas pārdomas, vai maz to man vēl vajag, bet tas ir normāli, jebkurā darbā laiku pa laikam cilvēku pārņem domas par to, ka kaut kas ir jāmaina. Vienkārši jāatrod jauna jēga, jāatrod atgriezeniskā saite, ja to nejūti, tu kļūsti nelaimīgs,» stāsta Zane.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Jakovs Rafalsons (Felzenbahers)

Latviešu gangstera Felzenbahera tēlā visu šo laiku iejūtas aktieris Jakovs Rafalsons. «Es vispirms gribu pateikties režisorei Intai Gorodeckai un producentei Baibai Saleniecei par šo iespēju. Es ne uzreiz piekritu filmēties seriālā, jo domāju, ka tas nav iespējams – zināju vien pāris vārdus latviski,» atklāts kādā intervijā ir Jakovs Rafalsons.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Leons Krivāns (Miervaldis jeb Mieriņš)

Šķiet, ka visvecākā aktiera gods pienākas nevienam citam kā Leonam Krivānam, kurš apkalpo Pētersona viesnīcu kā administrators vai durvju puisis.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu