Konkurentes diskvalifikācijas dēļ Radeviča kļūst par 2011.gada pasaules vicečempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sportistes karjeru noslēgusī Latvijas rekordista tāllēkšanā Ineta Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas kļuvusi par 2011.gada pasaules vicečempioni tāllēkšanā.

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) trešdien paziņoja, ka par aizliegto vielu lietošanu uz diviem gadiem diskvalificēta Olga Kučerenko, kura 2011.gada pasaules čempionātā Dienvidkorejas pilsētā Tegu izcīnīja sudraba medaļu, par centimetru pārspējot Radēviču.

VFLA saņēmusi dokumentus no Starptautiskās Vieglatlētikas federācija, ka Kučerenko pasaules čempionātā Tegu nodotās dopinga analīzes bijušas pozitīvas, tāpēc visi viņas rezultāti, sākot no 2011.gada 28.augusta tiek anulēti.

Dienvidkorejā notikušajā pasaules čempionātā uzvarēja Britnija Rīza no ASV, kura aizlēca 6,82 metrus tālu, kamēr Kučerenko labākajā lēcienā piezemējās 6,77 metrus, bet Radēviča savā pēdējā lēcienā iespēja 6,76 metrus.

Pēc Krievijas tāllēcējas diskvalifikācijas pie bronzas medaļas tiks Nastasja Mirončika-Ivanova no Baltkrievijas, kura latvietei zaudēja divus centimetrus.

Radēvičas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Savukārt 2015.gadā Pekinā par pasaules čempionāta bronzas medaļnieci septiņcīņā kļuva Laura Ikauniece-Admidiņa.

Sportistes karjeru Radēviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radēvičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu