Protests pret Trampu: «Starbucks» paziņo, ka pieņems darbā 10 000 bēgļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojumu iesaldēt imigrantu uzņemšanu un uz laiku liegt valstī ierasties vairāku musulmaņu valstu iedzīvotājiem populārā kafejnīcu tīkla kompānija «Starbucks» paziņojusi, ka solījusi darbā tuvāko gadu laikā pieņemt 10 000 bēgļu, raksta «The Guardian».

Kafejnīcu ķēdes izpilddirektors Hovards Šulcs pauda «dziļas bažas» par prezidenta izdoto rīkojumu un atklāja, ka uzņēmums atbildēs ar «apņēmīgu rīcību». Pirmkārt, tā būšot darbavietu piedāvāšana bēgļiem.

«Mēs strādājam pie plāna, kura ietvaros darbā tuvāko piecu gadu laikā tiks pieņemti 10 000 bēgļu 75 pasaules valstīs visā pasaulē, kur atrodas «Starbucks» filiāles,» viņš norādīja.

Šulcs uzsvēra, ka kompānija negrasās par ASV jaunā prezidenta administrācijas rīcību «nedz klusēt, nedz to atbalstīt».

Sākotnēji «Starbucks» darbinieku algošanas jomā koncentrēšoties, piemēram, uz bēgļiem, kuri strādājuši par tulkiem ASV armijas vajadzībām.

Pagaidām nav skaidrs, kad «Starbucks» izziņotais plāns varētu stāties spēkā. Tāpat nav zināms, vai bēgļi darbā tiks pieņemti tieši «Starbucks», vai arī kompānijās, kas ar uzņēmumu saistītas, piemēram, piegādātāju kompānijās.

Jāpiebilst, ka kritiku Trampa politikai pauduši arī citi lieli uzņēmumi, to vidū tehnoloģiju gigants «Microsoft», kurš uzskata, ka šādi aizliegumi apdraudot tehnoloģisko progresu un inovācijas.

Kā ziņots, Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai patvēruma meklētāju pārbaudi, lai atstātu «radikālos islāma teroristus ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm».

Saskaņā ar šo rīkojumu visas ASV programmas bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri patvēruma meklētāju pārbaudes noteikumi. Savukārt sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu