XX Jaunrades deju konkursā uzvaru gūst horeogrāfi Daņiļevičs un Bārbale

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28.janvārī Valmieras Kultūras centrā noslēdzās XX Jaunrades deju konkurss, kura finālā divas pirmās vietas ieguva horeogrāfs Agris Daņiļēvičs par dejām «Ampeļdancis» un «Šķiraties, zosu pulki», vienu pirmo vietu žūrija piešķīra Jaunrades deju konkursa debitantei, horeogrāfei Dagmārai Bārbalei par deju «Salniņa».

Par saviem iespaidiem, veiksmīgi debitējot Jaunrades deju konkursā, horeogrāfe Dagmāra Bārbale stāsta: «Jau vairākus gadus esmu bijusi iesaistīta šā konkursa procesos, asistējot horeogrāfam Agrim Daņiļevičam, taču šis sasniegums man ir īpaši nozīmīgs, jo šoreiz man bija iespēja parādīt sevi kā horeogrāfi. Skatītāju un žūrijas atzinība nozīmē daudz ne tikai man, bet arī manam kolektīvam - Tautas deju ansamblim «Vektors», ar kuru pie dejas «Salniņa» esam strādājuši vairāk nekā gadu. Lai arī uz konkursu nenācām, par galveno mērķi uzstādot uzvaru, esam patiesi laimīgi par rezultātu!»

Konkursa finālā Valmierā piedalījās 29 autori ar 45 jaundarbiem. Dejas vērtēja Dziesmu un deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Rita Spalva, Valmieras deju apriņķa virsvadītāja, deju ansambļa «Sadancis» mākslinieciskā vadītāja Ieva Adāviča, horeogrāfe, Alūksnes deju apriņķa virsvadītāja Lāsma Skutāne, Tautas deju ansambļa «Gatve» mākslinieciskā vadītāja, Dobeles deju apriņķa virsvadītāja Gunta Raipala un horeogrāfs, tautas deju ansambļa «Teiksma» mākslinieciskais vadītājs, Dziesmu un deju svētku virsvadītājs Jānis Ērglis.

Jaunrades deju konkurss šogad aizritēja jubilejas zīmē, un īpaši tika atzīmēti horeogrāfi, kuri šo gadu garumā ir sasnieguši rekordu apbalvoto deju skaitā - Jānis Purviņš (30 dejas), Arta Melnalksne, 1968 - 2013 (22 dejas), Jānis Ērglis (18 dejas), Taiga Ludborža (15 dejas), Ilmārs Dreļs (10 dejas), Agris Daņiļevičs (7dejas), Vilnis Birnbaums (6 dejas) un Gunta Skuja (5 dejas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu