Foto: Mācībās «Ziema» ASV karavīri mācās glābt dienesta biedrus pēc ielūšanas ledū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

ASV 173.kājnieku brigādes karavīri piektdien Ādažu poligonā mācībās «Ziema» trenējas glābt dienesta biedrus pēc ielūšanas ledū un veikt dienesta uzdevumus ziemas apstākļos. Mācības norisinās no 23. līdz 30. janvārim un sabiedrotos apmāca Latvijas Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīri.

Mācības apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

12.septembrī Ādažu poligonā ar desanta vingrinājumu «Bayonet Strike» Latvijā uz rotāciju atgriezās ASV 173.brigādes karavīri, lai pildītu dienesta pienākumus operācijā «Atlantic Resolve». Spēja ierasties sabiedroto valstī ar desantu pierāda gatavību ātri reaģēt krīzes situācijās un pārvietot spēkus visā Eiropā, kur vien nepieciešams. Sadarbība ar sabiedrotajiem palielina spēju ātri pārvietot desanta vienības un palielināt kaujas spējas vietās, kur vien tas nepieciešams.

«Atlantic Resolve» ir ASV operācija, kas tika aizsākta 2014.gada pavasarī, demonstrējot ASV ieguldījumu kolektīvajā drošībā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas. 173.aviācijas brigādes karavīri bija pirmie, kas ieradās Baltijas valstīs un Polijā operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros 2014.gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu