Loginovs plāno pensionēties; jauno brīvostas pārvaldnieku meklēs konkursā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jauno Rīgas brīvostas pārvaldnieku plānots meklēt atklātā konkursā, pastāstīja Rīgas ostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR).

Pašreiz vēl tiek diskutēts, vai jaunā Rīgas brīvostas pārvaldnieka meklēšanā piesaistīt kādu personāla atlases uzņēmumu.

Ameriks atzīmēja, ka pašreizējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs amatā strādā 19 gadus un viņa ieguldījums ostas attīstībā ir nenovērtējams, jo viņš savas darbības laikā Rīgas brīvostu padarījis par lielāko ostu Latvijā. Loginovs izvēlējies atkāpties no amata tikai personīgu iemeslu dēļ, ko, iesniedzot atlūgumu, pamatojis ar sasniegto pensijas vecumu.

Nākamajam pārvaldnieka amata kandidātam noteikti būs jāsaprot ostu bizness un pārvaldības bizness, kā arī jāspēj vadīt aptuveni 10 000 cilvēku, kas strādā Rīgas brīvostā.

Jau ziņots, ka šodien ostas valdes sēdē saņemts Loginova iesniegums ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata.

Rīgas brīvostas valde pieņēma iesniegumu un uzdeva ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdē 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru.

Loginovs Rīgas brīvostas pārvaldnieks ir kopš 1998.gada pavasara.

Loginova darbības laikā viņu vairākkārt mēģināts atcelt no amata, bet visi mēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Pret Loginovu tika ierosināta arī krimināllieta, apsūdzot viņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus un nelikumīgu prēmiju izmaksu, kas radījis smagas sekas. Pirmajā instancē Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa janvāra sākumā gan viņu, gan lietā otru apsūdzēto - Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku - attaisnoja. Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminētajos noziegumos neatzina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu