NASA publicē video ar nolaišanos uz Plutona (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) speciālisti ir izveidojuši un publiskojuši video, kurā redzama pietuvošanās Plutonam un nolaišanās uz tā virsmas.

Salīdzinoši īsais video ir veidots no attēliem, ko 2015.gadā uzņēma zonde New Horizons, kad tā tuvojās tālajam kosmiskajam objektam.

Minimālais attālums, kādu New Horizons sasniedza līdz Plutonam 2015.gada jūlijā, bija 12,5 tūkstoši kilometru. Neviens cits cilvēka radīts lidaparāts iepriekš nebija pielidojis tik tuvu ledainajam objektam.

NASA video ir veidots no vairāk nekā 100 augstas izšķirtspējas fotogrāfijām. Tajās redzams, kā Plutons tuvojas aizvien tuvāk un tuvāk, un nobeigumā tiek imitēta zondes nolaišanās Tombo reģionā (dēvēts arī par Plutona sirdi) uz objekta, kam vēl 2006.gadā bija planētas statuss. Kopš tā laika Plutons tāpat kā Cerera un Makemake iekļauts pundurplanētu kategorijā.

New Horizons veica Plutona izpēti deviņas dienas. Šajā laikā ievāca datus vairāk nekā 50 gigabitu apmērā. To pārsūtīšanai uz Zemi bija nepieciešami 15 mēneši.

Dati parādīja, ka uz Plutona ir kriovulkāni, dinamiski ledus masīvi, kalnu grēdas, bet zem virsmas, iespējams, atrodas milzīgs okeāns.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu