Vēl vienā Zolitūdes traģēdijas civillietā izbeidz tiesvedību pret «Maxima» un «Tineo»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien izbeidza tiesvedību pret SIA «Maxima Latvija» un SIA «Tineo» Zolitūdes traģēdijā cietušās ģimenes prasībā par morālā kaitējuma piedziņu.

Prasība tika uzturēta pret «Maxima», «Tineo» un SIA «Homburg Zolitude». Process tika skatīts slēgti.

Šī ir traģēdijā bojāgājušo tēva un mātes ģimenes - bērnu - prasība, un tajā lūgts piedzīt 70 miljonus eiro.

Arī šajā lietā tiesvedība izbeigta pret minētajiem atbildētājiem, jo tika panāktas vienošanās ar uzņēmumiem par atbalsta sniegšanu ģimenēm 100 000 eiro apmērā.

Pērn tika paziņots, ka «Maxima» un «Tineo» ir vienojušās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro atbalstu ģimenēm.

Šāda atbalsta sniegšana ģimenēm jau esot sākta. Pirmās vienošanās tika parakstītas ar ģimenēm, kuras pārstāv advokāts Aldis Gobzems. Vienošanās piedāvājums attiecas uz visām bojāgājušo ģimenēm, kuras pārstāv arī citi advokāti.

Kā ziņots, 2015.gada beigās Rīgas apgabaltiesa vienā no daudzajām tiesā aizsāktajām Zolitūdes traģēdijas civillietām par labu diviem cietušajiem piedzina 300 000 eiro, kas bija pirmais spriedums civillietā.

Tiesa traģēdijā cietušo Edgara Čerņenoka un Valerijas Valentīnas Mizulas prasību apmierināja daļēji, proti, nolēma, ka «Maxima» un «Homburg Zolitude» jāmaksā viņiem kopumā 300 000 eiro. Proti, par labu katram no abiem prasītājiem no atbildētājiem tika piedzīti 75 000 eiro, tātad kopumā 300 000 eiro. Prasība pret «Tineo» tika noraidīta.

Traģēdijā cietušās Oksanas Vilsones prasība tika noraidīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu