Bojāgājušo skaits Itālijas lavīnā pieaudzis līdz 12

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits lavīnā, kas 18.janvārī apraka viesnīcu Itālijas centrālajā daļā, pieaudzis līdz 12, bet par pazudušiem joprojām tiek uzskatīti 17 viesnīcas viesi un darbinieki, otrdien paziņoja amatpersonas.

(Ziņa papildināta ar jaunākajiem datiem par upuru skaitu.)

Drupās uzieti vēl triju bojāgājušo līķi, otrdien pavēstīja glābšanas dienesti.

Pirmdien ugunsdzēsēji salauza viesnīcas sienu un drošībā nogādāja trīs kucēnus, raisot cerības, ka izdosies atrast arī citus izdzīvojušos.

4.decembrī dzimušie kucēni ir viesnīcas talismanu Nuvolas un Lupo atvases. Lavīnas dienā viņi abi paglābās drošībā ielejā netālu no viesnīcas.

Kopš 18.janvārī piedzīvotās lavīnas kopā izdevies ieglābt 11 cilvēkus, arī četrus bērnus.

Itālijas prokuratūra pirmdien paziņoja, ka apsver iespēju izvirzīt apsūdzības slepkavībā bez iepriekšēja nodoma un nolaidībā, reaģējot ne tikai uz katastrofas dienā notikušo, bet arī uz lēmumu būvēt viesnīcu augstu kalnos.

Radušies jautājumi arī par to, kāpēc cilvēki no viesnīcas netika evakuēti, ņemot vērā katastrofas dienā izsludināto brīdinājumu par iespējamu lavīnu.

Nav skaidrības arī par to, kāpēc varasiestādes vairākas stundas pirms lavīnas ceļu tīrīšanai nenosūtīja uz viesnīcu sniega tīrīšanas mašīnu, lai arī tā tika pieprasīta un divas mašīnas bija pieejamas.

Kāds Vācijas eksperts atzina aģentūrai DPA, ka piedzīvotā katastrofa varētu būt notikusi «neveiksmīgu apstākļu sakritības dēļ», tostarp šajā teritorijā neierasti bargu laikapstākļu dēļ.

Jau vēstīts, ka lavīnas nogruvumā zemestrīču satricinātajā Itālijā trešdien cieta viesnīca «Hotel Rigopiano» Gransaso kalna nogāzē.

Lavīna skāra viesnīcu brīdī, kad viesi grasījās doties prom, tomēr to nevarēja izdarīt, jo nebija ieradusies sniega tīrīšanas mašīna.

Itālijas vidienē trešdien četru stundu laikā notika četras zemestrīces. Zemestrīces bija jūtamas Lacio, Markes un Abruco reģionos, kā arī 100 kilometrus attālajā Romā. Epicentrs atradās deviņu kilometru dziļumā uz dienvidiem no Amatričes pilsētiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu