ASV Senāts CIP direktora amatā apstiprina Maiku Pompeo

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo Foto: AFP/LETA

ASV Kongresa augšpalāta Senāts pirmdien Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktora amatā apstiprināja prezidenta Donalda Trampa virzīto Maiku Pompeo.

Par viņa kandidatūru balsoja 66 senatori, bet pret bija 32.

53 gadus vecajam republikānim, kurš darbojas Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas Izlūkdienestu komitejā, balsojumā izdevās saņemt arī ievērojamu demokrātu atbalstu.

Pompeo ir asi iestājies pret 2015.gadā noslēgto vienošanos par Irānas kodolprogrammu. Viņš arī iebildis pret rosinājumu slēgt militāro cietumu Gvantanamo līča bāzē Kubas piekrastē, kā arī aicinājis sodīt ar nāvi ASV izlūkdienestu bijušo līdzstrādnieku Edvardu Snoudenu, kurš noplūdināja informāciju par ASV izlūkdienestu spiegošanas programmām.

Pompeo ir trešais Trampa kabineta loceklis, ko Senāts apstiprinājis amatā. Līdz šim aizsardzības ministra amatā apstiprināts atvaļinātais jūras kājnieku ģenerālis Džeimss Matiss, bet iekšzemes drošības ministra amatu ieņēmis cits atvaļināts jūras kājnieku ģenerālis, Džons Kelijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu