Senāta komiteja atbalsta Tilersona kandidatūru valsts sekretāra amatam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Senāta Ārlietu komiteja pirmdien ar minimālu balsu vairākumu atbalstīja prezidenta Donalda Trampa valsts sekretāra amatam izvirzīto bijušo naftas kompānijas «Exxon Mobil» vadītāju Reksu Tilersonu, paverot ceļu balsojumam visa Senāta sastāvā.

Par Tilersona kandidatūru balsoja visi 11 komitejas republikāņi, bet pret bija visi desmit demokrāti.

No komitejas republikāņiem par Tilersonu šaubas bija pauduši senatori Lindsijs Greiems, Džons Makeins un Marko Rubio. Viņi visi tomēr vēlāk paziņoja par savu atbalstu Trampa virzītajam kandidātam.

Rubio atzina, ka viņam joprojām ir šaubas par Tilersona nostāju cilvēktiesību jautājumos. Tomēr, ņemot vērā «nenoteiktību» par ASV ārpolitikas virzienu, «šīs apstiprināšanas aizkavēšana vai iejaukšana strīdā būtu pret mūsu nacionālajām interesēm», uzsvēra senators.

Tikmēr demokrāti bija vienoti pret Tilersona kandidatūru.

«Es uzskatu, ka Tilersona kunga parādītā biznesa orientācija (..) var apdraudēt viņa kā valsts sekretāra spējas atbalstīt vērtības un ideālus, kas noteikuši mūsu valsti un mūsu vadošo lomu pasaulē vairāk nekā 200 gadus,» paziņoja demokrātu senators Bens Kardins.

Tālāk par Tilersona kandidatūru Senātā notiks debates, bet apstiprināšanas balsojuma datums vēl nav zināms.

Viņa kandidatūrai jāsaņem vienkāršs balsu vairākums Senātā, kur republikāņiem ir 52 vietas no 100.

Tilersons, kurš pagājušajā mēnesī tika izraudzīts ASV valsts sekretāra amatam, «ExxonMobil» pameta 31.decembrī pēc uzņēmumā nostrādātajiem vairāk nekā 40 gadiem. Kopš 2006.gada viņš bija kompānijas vadītājs.

ASV Senāta Ārlietu komiteja atbalsta Tilersona kandidatūru valsts sekretāra amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu