Serēna Viljamsa «Australian Open» var atgūt pasaules pirmās raketes godu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pieredzējusī amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa pirmdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, turklāt viņa saglabā izredzes jau šonedēļ atgūt pasaules pirmās raketes godu.

(Ar jaunāko informāciju papildināts viss teksts.)

Savā astotdaļfināla mačā Viljamsa, kura turnīrā izlikta ar otro numuru, pirmdien ļoti karstos laikapstākļos ar 7-5, 6-4 pārspēja ar 16.numuru Barboru Strīcovu no Čehijas.

Villjamsa jau kopš Austrālijas atklātā čempionāta sākuma nav slēpusi, ka viņas mērķis šajā turnīrā ir iegūt titulu, turklāt tā izcīnīšana viņai ļaus atgriezties pasaules ranga pirmajā vietā.

Svētdien negaidītu zaudējumu astotdaļfinālā piedzīvoja planētas pirmā rakete Angelika Kerbere no Vācijas, kura ar 2-6, 3-6 piekāpās ASV tenisistei Koko Vandevejai. Līdz ar to ir apdraudēta vācietes pirmā pozīcija rangā, ko viņa pērn pēc triumfa ASV atklātajā čempionātā atņēma tieši Viljamsai.

«Es mīlu spiedienu, zem tā jūtos labi,» pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā teica Viljamsa.

«Mīlu tenisu un, ja godīgi, man šobrīd nav, ko zaudēt.»

Ja Viljamsa svētdien triumfēs turnīrā, viņa būs arī pārrakstījusi vēsturi, jo tādējādi viņas kontā būs jau 23.«Grand Slam» tituli, kas atklātajā ērā būtu vēl nebijis sasniegums.

Ceturtdaļfinālā Viljamsa spēkosies ar britu tenisisti Džoannu Kontu, kura sacensībās izlikta ar devīto numuru. Viņa astotdaļfinālā ar 6-1, 6-4 diezgan pārliecinoši pārspēja krievieti Jekaterinu Makarovu.

Konta Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi otro gadu pēc kārtas, turklāt pērn viņa aizkļuva līdz pusfinālam, kur piekāpās nākamajai čempionei Kerberei.

Konta gada izskaņā tika nosaukta par iepriekšējās sezonas visvairāk progresējušāko tenisisti.

Vēl Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza Horvātijas sportiste Mirjana Lučiča-Baroni, kura ar 6-4, 6-2 pārspēja amerikānieti Dženiferu Breidiju.

Pašlaik 34 gadus vecā Lučiča-Baroni tādējādi sasniegusi savu pirmo «Grand Slam» ceturtdaļfinālu pēdējo 18 gadu laikā.

Vēl tālajā 1999.gadā Horvātijas tenisiste, būdama vien 17 gadus veca, sensacionāli sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu, kur viņai nācās piekāpties titulētajai vācietei Štefijai Grāfai. Pēc tam Lučičas-Baroni dzīvi pārņēma problēmas privātajā dzīvē, kā arī veselības likstas, kas liedza viņai parādīt savu īsto potenciālu.

«Vienmēr esmu teikusi, ka varu demonstrēt labu sniegumu. Pēc tik smaga darba un ziedošanās ceru, ka tagad vienkārši nepamodīšos kā no sapņa, jo viss šķiet tik neticami,» pauda Lučiča-Baroni.

Ceturtdaļfinālā Horvātijas sportiste tiksies ar čehieti Karolīnu Plīškovu, kura šajā turnīrā izlikta ar piekto numuru.

Plīškovai pirmdien savā astotdaļfināla mačā ar 6-3, 6-3 pārliecinoši pieveica mājinieci Darju Gavrilovu, Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmo reizi karjerā.

Iepriekš trešajā kārtā Plīškova bija pieveikusi Latvijas tenisisti Jeļenu Ostapenko.

«Esmu sajūsmināta beidzot iekļūt savā pirmajā Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Ir grūti spēkoties pret mājinieci, tomēr esmu priecīga, ka cīnījos līdz pat pēdējam punktam,» pēc panākuma teica Plīškova.

Tikmēr vīriešu turnīrā ceturtdaļfinālu pirmdien sasniedza ar 11.numuru izliktais Beļģijas tenisists Dāvids Gofēns, kurš ar 5-7, 7-6 (7:4), 6-2, 6-2 pārspēja ar astoto numuru izlikto austrieti Dominiku Tīmu.

Līdz ar to Gofēns kļuvis par pirmo Beļģijas tenisistu, kuram izdevies sasniegt Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

«Es turpināju cīnīties. Tas noteikti bija izšķirošais otrā seta taibreikā, kur man pāris reizes veiksmīgi izdevās atgriezt Tīma serves,» pēc panākuma sacīja Gofēns.

Zīmīgi, ka Gofēns pērn uzveica Tīmu Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā, bet pēc tam piedzīvoja neveiksmi pret austrieti Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Gofēns sacentīsies ar bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš savā ceturtās kārtas mačā ar 2-6, 7-6 (7:2), 6-2, 6-1 pārspēja Uzbekistānas tenisistu Denisu Istominu.

Dimitrovs Austrālijas atklātā čempionāta labāko astoņniekā iekļuvis otro reizi karjerā, bet pirmdien uzvarēt viņam palīdzēja arī Istomina nedienas ar veselību, jo viņu bija piemeklējušas sāpes mugurā.

Istomins pasaules rangā pašlaik atrodas vien 117.pozīcijā, bet šajā turnīrā viņš piedalījās ar rīkotāju piešķirto īpašo ielūgumu. Uzbekistānas sportists otrajā kārtā parūpējās par sensāciju un pieveica pasaules ranga otro numuru un pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Novāku Džokoviču no Serbijas.

Svētdien astotdaļfinālā neveiksmi piedzīvoja arī pasaules ranga pirmais numurs Endijs Marejs no Lielbritānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu